Türkiye'de 2 Ağustos'tan beri erişime kapalı olan Instagram yetkilileri ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri, bugün saat 13.00'te bir araya geldi.

AKP İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Instagram'ın bugün tekrar erişime açılma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Cevizoğlu, son dakika bir değişiklik olmadığı sürece Instagram'ın kullanıma sunulacağını ifade etti.

"Kabine sonrası açılacak"

Gazeteci Bülent Aydemir'in bildirdiğine göre platformun bu akşam yapılacak kabine toplantısından sonra açılması bekleniyor.

Bakan Uraloğlu: Olumlu gelişmeler bekliyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişim engeli getirilen sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile bugün toplantı yapılacağını belirterek, "Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz" dedi.

Bakan Uraloğlu, erişim engeli getirilen Instagram ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Uraloğlu, şunları söyledi:

"Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz."

META: Elimizden geleni yapacağız

Öte yandan Instagram'ı bünyesinde barındıran META da konuyla ilgili açıklama yaptı. "Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

MSB acı haberi duyurdu: Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar, şehit oldu MSB acı haberi duyurdu: Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar, şehit oldu

“Türkiye’de Instagram'a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi gündelik iletişim kurdukları yöntemden mahrum kalırken, işletmeler de müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

Editör: Erva Gün