Genel

HÜDA PAR'lı Dinç: Bir çocuğumuzun bir parmağı, milyonlarca köpekten daha değerli

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, sahipsiz sokak köpeklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Dinç, "Barınak oluştursunlar, kontrol altına alacak yöntem geliştirsinler, sahipsiz köpek sorununa bir an önce çözüm bulsunlar. Çocuklarımız huzur içinde oynasınlar" dedi.  

Abone Ol

Haber Merkezi - HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, sahipsiz köpek sorununa bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Sahipsiz köpeklerin sürüler halinde vatandaşlara saldırdığını, bu nedenle savunmasız çocukların ve yaşlıların hayatını kaybettiğini belirten Dinç,  Ankara'da köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan ve yoğun bakımda tedavisi devam eden Tunahan Yılmaz ile ailesini ziyaret ettiğini ekleyerek, şunları söyledi: 

"ABD ve Avrupa ülkelerinde sahipsiz köpek yok. Sokaklar, parklar çocukların. Maalesef ülkemizde sahipsiz köpekler can güvenliğimizi tehdit ediyor. Bizim köpeklerle bir sorunumuz yok. Bazı hayvanseverler bizim için 'köpek düşmanı' gibi bir algı üretebilirler. Ama bir çocuğumuzun bir parmağı, milyonlarca köpekten daha değerlidir. Barınak oluştursunlar, kontrol altına alacak yöntem geliştirsinler, sahipsiz köpek sorununa bir an önce çözüm bulsunlar. Çocuklarımız huzur içinde oynasınlar."