Ekonomi

HÜDA PAR'lı Demir'den emekli maaşlarına isyan

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, emekli maaşlarının yeniden belirlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Abone Ol

Haber Merkezi - HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Demir, "Emekli maaşları yeniden belirlenmeli, emeklilerimizin durumu düzeltilmeli" dedi.

SSK ve Bağkur emekli maaşlarına ek yüzde 5 zam verildiğini hatırlatan Demir, asgari ücret, açlık ve yoksulluk sınırı verilerine bakıldığında 10 bin liralık emekli maaşıyla kimsenin geçinemeyeceğine işaret ederek, "Emekli maaşları yeniden belirlenmeli, emeklilerimizin durumu düzeltilmeli" diye belirtti. 

Demir, kamu işçilerinin maaşları ile ilgili ise maaşlarının ya seyyanen zamla ya da ek protokolle artırılmasını talep etti.

"Çözüm, yerli üreticiyi desteklemek"

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe de dikkat çeken Demir, şunları söyledi: 

"Et fiyatları, astronomik şekilde ve vatandaşların gelirleriyle orantısız şekilde yükseldi. Bu durum, dar ve sabit gelirli vatandaşları mağdur ediyor. Girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle hayvan yetiştiricileri sektörden çekiliyor. Dışardan et ithal etmek, yerli üretici ve sektörün bitirilmesi anlamına gelir. Çözüm, yerli üreticiyi desteklemek ve yerli üretimi artırmaktır."