Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Yunanistan sahil güvenlik botlarının son günlerdeki Türk karasularını ihlallerine ilişkin, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bakanlar ve kuvvet komutanları hakkında suç duyurusunda bulundu. HKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Adnan Okur, "Bu öylesine geçiştirilecek bir olay değildir. Bu bağımsızlığımıza vurulan bir darbedir. Bu bize bu sınırları kanlarıyla çizen Kuvayi milliyeci atalarımıza, onların hatırasına ihanettir. Bu halkımıza, vatana ihanettir. Bu ihanetin hesabının verilmesi gerekir" dedi.

Öte yandan, parti avukatları tarafından Bodrum ve Datça Cumhuriyet Başsavcılıklarına yapılan başvuruda, söz konusu isimlerin, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "görevi kötüye kullanma" ve "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçlarını işledikleri iddia edildi.

Dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

"Kendini bu ülkenin en vatansever, en halksever partisi olarak nitelendiren müvekkil Halkın Kurtuluş Partisi'nin bu suç duyurusu; ülkenin kara ve deniz sınırlarının ihlali karşısında duyduğu acının, üzüntünün ve vatan söz konusu olduğunda geri kalan her şeyi teferruat olarak değerlendirmesinin, bizlere bu vatanı canları ve kanları pahasına miras bırakan Kuvayimilliyeci atalarımıza saygının gereğidir." 

Filistin Devlet Başkanı Abbas: "İsrail hükümeti Lübnan halkına karşı soykırım suçu işliyor" Filistin Devlet Başkanı Abbas: "İsrail hükümeti Lübnan halkına karşı soykırım suçu işliyor"

"Bu ihanetin hesabının verilmesi gerekir"

Sınırların hiçbir güvenliği olmadığını vurgulayan HKP MYK üyesi Okur ise şunları kaydetti:

"Öncesinden Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinden izin almak yok. Sınırların korunmasına yönelik hiçbir önlem yok. Sonrasında yapılan açıklamaların da hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Yunanistan açıkça ülke sınırlarımız içerinde operasyon yapıyor, AKP’giller en tepesinden en aşağıdaki yöneticisine kadar ya sessiz kalıyorlar, ya Yunan bakanlarla telefon görüşmeleri yapıp 'bir daha tekrarı olmayacak' gibi hamasi söylemlerle işi geçiştirmeye çalışıyorlar. Bu öylesine geçiştirilecek bir olay değildir. Bu bağımsızlığımıza vurulan bir darbedir. Bu bize bu sınırları kanlarıyla çizen kuvayimilliyeci atalarımıza, onların hatırasına ihanettir. Bu halkımıza, vatana ihanettir. Bu ihanetin hesabının verilmesi gerekir."

Editör: Esin Özdemir