Genel

Hizmet-İş Sendikası, 46. kuruluş yıldönümünü kutladı

Hizmet-İş Sendikası'nın 46. Kuruluş Yıldönümü öncesi, basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Yüzde 5 ile sınırlanan refah payının yüzde 10'a çıkarılması bizi mutlu etmiştir” açıklamasını yaptı.

Abone Ol

Deniz Ali Tatar

Hizmet-İş Sendikası, bugün 46. Kuruluş Yıldönümünü kutladı. Etkinlikler öncesi basın toplantısı gerçekleştiren sendika, Ankara basını ile bir araya geldi. Basın mensuplarıyla toplantıda konuşan Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, hem gündeme hem de sendika hakkında açıklamalar yaptı.

12 Eylül darbesi nedenyle ikramiyeye getirilen sınırın ‘ciddi bir darbe vurduğunu’ belirten Arslan, “Yüzde 10 barajlara itiraz edilmesine rağmen sendikamız adım adım geleceğe yürümüştür. Kıdem tazminatına tavan getirilmesini 12 Eylül zihniyetiyle gördük. 12 Eylül darbesini yapanlar, onlarla iş tutanlar abuk sabuk bir düzenleme yaptılar. Bu düzenleme 44 yıldır devam ediyor. Bu hastalıklı zihniyet maalesef ikramiyeye sınır getirdi. Kıdem tazminatına ve ikramiye getirilen bu sınırlar maalesef ciddi darbe vurmuştur. 12 Eylül darbecileri ve onunla iş tutan sendikalar, kazanımlarımızı o anlayışla birlikte elimizden alıyorlar. Yüzde 10 baraj dayatmasını getirdiler. Sendikaların mücadelesinin sürdürülmesi zor bir süreçti. Hizmet-İş Sendikası, böyle bir zor dönemde barajlarla karşı karşıya kaldı" dedi.

Önlerine konulan engelleri ve zincirleri kıra kıra bugünlere geldiklerini söyleyen Arslan, şunları ekledi: "Yüzde 10 barajlara itiraz edilmesine rağmen sendikamız adım adım geleceğe yürümüştür. Örgütlenerek iş kolunda zirveye çıkabileceğimizi gördük. Küresel düzeyde bir sendikadan, büyük bir örgütlenme ağıyla Türkiye’nin en büyük sendikası olma adına hareket ediyoruz. 1 Ocak itibariyle 2024 yürürlülük süreleri farklı olan toplu iş sözleşmelerimiz için iyileştirme yapılması için bakanımıza ve TÜHİS’e çağrıda bulunuyoruz. Yüzde 5 ilaveyi çok olumlu buluyoruz. Başta iktidar partisi olmak üzere buna destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Yüzde 5 ile sınırlanan refah payının yüzde 10'a çıkarılması bizi mutlu etmiştir.”