Dünya

Hizbullah Netanyahu'nun özel konutunu hedef aldı

İsrail Başbakanlık Ofisi, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Kayserya'daki özel konutunun bu sabah erken saatlerde Hizbullah tarafından yapılan bir insansız hava aracı saldırısında hedef alındığını açıkladı.

Abone Ol

İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan kısa açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu ve eşi Sara'nın saldırı sırasında evde olmadıkları ve olayda yaralanan olmadığı belirtildi.

Bu sabah Lübnan'dan ateşlenen iki insansız hava aracı daha hava savunma sistemleri tarafından düşürülmüş ve Tel Aviv bölgesinde sirenlerin çalmasına neden olmuştu.

İsrail polisinin Netanyahu'nun evinin çevresine çok sayıda birlik gönderdiği ve kentte buraya çıkan yolların giriş-çıkışlarını kapattığı bildirildi.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde Netanyahu'nun konutu çevresinde güvenlik için kurulmuş beton bloklar ve bekçi kulübesinin bulunduğu alanın çevresine sağlık ekipleri ve polisin geldiği görüldü.

İsrail hava sahasına doğru üç İHA'nın girdiğinin tespit edildiği, ikisinin imha edildiği açıklandı. Bir İHA'nın Kayserya kentinde bir yapıya isabet ettiği ancak yaralı olmadığı belirtildi. Saldırı sırasında, Tel Aviv yakınlarındaki Herzliya kentindeki Mossad ve askeri siber istihbarattan sorumlu "8200 Birimi" ortak üssü Glilot Üssünde alarmlar çaldı.

Aynı şekilde, sosyal medyada dolaşan bir görüntüde bölgede uçuş yapan bir helikopterin yanından İHA'nın geçtiği ve ardından saldırı alarmları çaldığı dikkati çekiyor. Hizbullah'tan, saldırıya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.