Dünya

Hizbullah: Nasrallah'ın yolunu takip edeceğiz

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Genel Sekreter Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada, operasyonlara devam edileceği mesajını verirken Nasrallah'ın izlediği yolu takip edeceklerini belirtti.

Abone Ol

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın İsrail'in suikastıyla öldürülmesinin ardından geçici liderliğe getirilen Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail'in saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. 

Konuşmasına, "Kardeşimizi, liderimizi kaybettik" ifadeleriyle başlayan Kasım, "ABD, İsrail'in katliamlarını destekliyor" dedi. Kasım, İsrail'in Beyrut saldırısında öldürülen Nasrallah'ın izlediği yolu takip edeceklerini belirtti. 

Grubun, Filistin halkını ve Gazze'yi desteklemeye devam edeceğini söyleyen Kasım, "Operasyonlarımız, Nasrallah'ın ölümünün ardından da sürüyor" dedi. Kasım, konuşmasına şöyle devam etti:

"ABD de her türlü imkanla İsrail'e destek olmaktadır. İsrail'in suç ortağıdır. Sınırsız askeri desteğin yanı sıra her türlü ekonomik desteği de sağlamaktadır. Bu vahşetin yanına kalacağına düşünüyorsa gerçekten yanılıyor."

Kasım, İsrail'in Beyrut saldırısında öldürülen Nasrallah'ın izlediği yolu takip edeceklerini belirtti. Grubun, Filistin halkını ve Gazze'yi desteklemeye devam edeceğini söyleyen Kasım, "Operasyonlarımız, Nasrallah'ın ölümünün ardından da sürüyor" dedi. 

İsrail'in Lübnan'a yönelik olası kara harekatına hazır olduklarını dile getiren Kasım, "Hizbullah güçleri kara saldırısına hazır" sözleriyle devam etti. Kasım, en kısa zamanda Nasrallah'in halefinin de seçileceğini belirtti: 

"Yeni genel sekreteri, Hizbullah'ın mekanizmasına uygun olarak seçeceğiz."