Dünya

Hizbullah lideri Nasrallah, Netanyahu'nun savaşı kaybettiğini söyledi

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, yaptığı açıklamada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Refah'a girseler biledahi savaşı kaybettiğini ve Hamas'ı ortadan kaldıramayacağını söyledi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Hizbullah'ın ramazan ayından dolayı gerçekleştirdiği programa,video-konferans aracılığıyla katıldı. Video konuşmasında İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılardan bahseden Nasrallah, Netanyahu'ya hitaben, "Refah'a girseler dahi savaşı kaybettiler. Hamas'ı ve direnişini ortadan kaldıramayacaklar" dedi.



Nasrallah, Lübnan'ın güneyindeki sınırı üzerinde yaşanan çatışmalarda İsrail'in ölen askerler ve hedef alınan askeri araçların sayısını "büyük bir gizlilikle" açıklamadıklarını da söyledi. İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik hava saldırılarından ötürü de 5 ay içerisinde meydana gelen 'ekonomik kayıplar' hakkında da konuşan Nasrallah, "Lübnan'ın güneyindeki ekonomik kaybı, işgalin (İsrail'in) kuzeydeki ağır kaybı ile karşılaştırılmaz." dedi.