Haber Merkezi - Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Irak Halk Seferberlik Güçleri (Haşdi Şabi) Komutanı Ebu Mehdi el-Mühendis’in dördüncü ölüm yıldönümü dolayısıyla dün (3 Ocak) bir konuşma yaptı.

Nasrallah'ın konuşması sırasında İsrail alçak uçuş yaptı Nasrallah'ın konuşması sırasında İsrail alçak uçuş yaptı

Yakın Doğu Haber’in aktardığına göre, Nasrallah, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri’ye Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen suikasta ilişkin şunları kaydetti:

“Bizimle savaşı düşünen pişman olacak, bu onlara pahalıya mal olacak. Bugüne kadar Lübnan’ın çıkarlarını göz önünde bulundurduk; ama eğer ülkemize karşı bir savaş başlatılırsa o zaman Lübnan’ın çıkarlarının gerektiği ölçüde hiçbir kural tanımadan savaşırız. Şeyh Salih el-Aruri terörü tehlikeli bir cinayettir, cevapsız ve cezasız kalmayacak. Bunu savaş meydanında günler ve geceler gösterecek.”

“Uluslararası sistem hiçbir halkı korumaya kadir değil”

Nasrallah, Lübnan içerisinde Hizbullah’ın silahsızlandırılmasını isteyen çevrelere Gazze Şeridi’nde yaşananları hatırlatarak şunları söyledi:

“Gazze’de yaşananlar, uluslararası sistemin, uluslararası kurumların, uluslararası toplumun hiçbir halkı korumaya kadir olmadığını ispat etti. Bu, hepimiz için bir ibrettir. Bu tecrübe bize şunu söylüyor: Eğer zayıf olursanız dünya sizi tanımaz, sizi savunmaz, hatta size ağlamaz. Sizi savunacak olan gücünüz, cesaretiniz ve sıkı yumruğunuz, silahlarınız, füzeleriniz ve sahadaki varlığınızdır.”

“Lübnan’a saldırı olursa savaşın sınırı olmayacak”

Nasrallah, Hizbullah’ın "Lübnan’ın kendine özgü şartları" nedeniyle Gazze savaşına katılımının sınırlı düzeyde olduğunu belirtti, “Lübnan direnişi, 7 ve 8 Ekim’de güçlü ve cesur olduğunu gösterdi. Biz şimdiye kadar belirli hesaplar gözeterek savaştık; ama eğer düşman Lübnan’la savaşa girmeyi düşünürse; o zaman artık bu savaşın hiçbir sınırı ve kuralı olmayacak” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi