Dünya

Hizbullah, İsrail'in Lübnan'a girmediğini açıkladı

Hizbullah, İsrail'in Lübnan topraklarına girmediğini belirterek 'bunu yapmaya hazır oldukları' açıklamasını yaptı.

Abone Ol

Hizbullah Medya Sorumlusu Muhammed Afifi, yaptığı açıklamada, 'İsrail'in Lübnan'a girdiği yönündeki tüm iddialarının yalan olduğunu' vurguladı.

Reuters'a bilgi veren Afif, İsrail askerleriyle 'doğrudan kara çatışmalarına' girmediklerini ancak 'bunu yapmaya hazır olduklarını' söyledi. 

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari geçtiğimiz saatlerde yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik 'sınırlı ve yoğun' kara saldırılarına başladığını açıklamıştı.

"Mossad karargahı hedef alındı"

Öte yandan Hizbullah, İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'ın Tel Aviv’deki karargahına hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Hizbullah'ın açıklamasında, Mossad karargahının 'Fadi 4' füzeleriyle hedef alındığı belirtildi. Saldırının, Hasan Nasrallah suikastına 'misilleme' olarak düzenlediği aktarıldı.

Afifi, Mossad'ın karargahı ile 8200 numaralı üssün vurulmasının 'sadece bir başlangıç' olduğunu kaydetti.

2 kişi yaralandı

Tel Aviv çevresinde saldırı alarmları geniş bir bölgede çaldı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'dan atılan roketlerin bazılarının hava savunma sistemleri tarafından önlendiği belirtildi.

Lübnan'dan atılan bir roket Tel Aviv yakınlarındaki otoyola düştü. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı, bir otobüs şoförünün şarapnelle orta derece, diğer bir şoförün de hafif yaralandığını açıkladı.