Dünya

Hizbullah doğruladı: Nasrallah öldürüldü

İsrail ordusunun Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesinde sivil binalara hedef alan saldırı sonucu Hizbullah genel sekreteri Nasrallah'ın öldürüldüğü doğrulandı.

Abone Ol

İsrail'in yoğun hava saldırıları, Beyrut'un güneyindeki Dahiye’de bulunan Kifaat, Şuveyfat, Hades ve Leyleki bölgelerindeki binaları hedef aldı.

Lübnan Hizbullahı'nın İsrail'in kuzeyindeki Yukarı Celil bölgesine üç roket fırlattığı rampalarının ve atış noktalarının imha edildiğinin belirtildiği açıklamada, savaş uçaklarının başkent Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesi dışında güneydeki Sur kentinde yer alan hedeflere yönelik bir dizi saldırıyı da tamamladığı ve burada Hizbullah’a ait silahların depolandığı birçok binanın vurulduğu ileri sürüldü.

Hedef alınan binalar arasında Hizbullah genel sekreteri Nasrallah'ın da kaldığı sığınak olduğu ileri sürüldü. İsrail Ordusu, saldırılar sonucu Nasrallah'ın öldürüldüğünü ileri sürdü. Hizbullah'tan yapılan son açıklamada Nasrallah'ın hayatını kaybettiği doğrulandı.