Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun bile yeterince uygulanmadığına dikkat çekerek, “İktidar, yeterli sayıda barınak açmadı, kısırlaştırma yapmadı ve personel istihdam etmedi. Biz, ‘bakımını yap, aşıla, kısırlaştır ve sahiplendir’ anlayışını savunuyoruz. Bu katliama izin vermeyeceğiz. Hem insanımız hem de hayvanlar için sokakları güvenli hale getireceğiz" dedi. 

CHP'li Tanal Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı CHP'li Tanal Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı

AKP'nin hazırladığı sokak hayvanlarına ötanazi uygulanmasının yolunu açan kanun teklifi bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı.

CHP'li Hikmet Yalım Halıcı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, teklifle ilgili iktidara eleştiriler yöneltti.

"Sahipsiz köpek sayısının bu kadar artmasını yıllarca izlediler" diyen Halıcı, "Her konuda olduğu gibi hiçbir şey yapmadılar iş krize dönüşünce de ‘haydi köpekleri öldürelim’ diyorlar" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, "22 yıldır Türkiye’yi AKP tek başına yönetmiyor mu?" diye soran Halıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün devlet gücü ve kamu kaynağını Cumhurbaşkanı Erdoğan tek başına idare etmiyor mu? Sahipsiz köpek sayısının bu kadar artmasını yıllarca izlediler. Her konuda olduğu gibi hiçbir şey yapmadılar iş krize dönüşünce de ‘haydi köpekleri öldürelim’ diyorlar.”

Muhabir: Kağan Karacehennem