Sokak hayvanlarına "ötanazi" yolunu açan Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinin yapıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'na hayvan hakları savunucuları alınmadı. Görevliler ve hayvan hakları savunucuları arasında arbede yaşandı. 

ANKA'dan Nisanur Yıldırım'ın haberine göre, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşmek üzere AKP Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci başkanlığında, saat 14.00'de toplandı. Küçük olması nedeniyle salona hayvan hakları savunucuları giremedi.

Muhalefet vekilleri komisyonun daha büyük salonda yapılmasını istedi. Başkan Kirişci'nin talebi reddederek görüşmelere devam etmek istemesi sonucu komisyonda tartışma çıktı. 

Tartışmadan dolayı görüşmelere yarım saat ara verilirken, aradan sonra kanun teklifi görüşmelerinin daha büyük bir salon olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyon salonunda yapılması kararı alındı. 

Meteoroloji'den Doğu Karadeniz'e sağanak yağış uyarısı Meteoroloji'den Doğu Karadeniz'e sağanak yağış uyarısı

Salona milletvekilleri, gazeteciler ve görevliler dışında kimse alınmadı. Hayvan hakları savunucuları, kanun teklifi görüşmelerini takip etmek için salona girmek istedi. 

Editör: Esin Özdemir