Genel

Hava trafik kontrolörlerinin eylemi sona erdi

Hava Trafik Kontrolörleri ve Diğer Ulaştırma Çalışanları Sendikası'ndan (HTK-SEN) yapılan açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından eylemlerin sonlandırıldığı bildirildi.

Abone Ol

Hava Trafik Kontrolörleri ve Diğer Ulaştırma Çalışanları Sendikası (HTK-SEN), özlük hakkı talebi için "inisiyatif almadan çalışma" (İAÇ) eyleminin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmelerden sonra sonlandırıldığını duyurdu.

İAÇ eylemini devam ettiren kontrolörler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla yapılan görüşmelerin ardından eylemi durdurmaya karar verdi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açıldığında konunun gündeme getirilerek havacılık tazminatına ilişkin olumlu düzenlemeler yapılacağının sözünün alındığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

"Sesimizin en üst karar merci olan Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından duyulması, gerekse özlük haklarımıza ilişkin taleplerimizin karşılanacağı yönünde en üst düzeyde alınan karar göz önünde bulundurularak, TBMM’nin de çalışmalarına ara vermiş olması nedeniyle inisiyatif almadan çalışma faaliyetimizin bugün itibarıyla sonlandırılmasına karar verilmiştir."