Haber Merkezi - Kahramanmaraş merkezli ve 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde en ağır hasar alan il, Hatay olmuştu. Hatay'da deprem sonrası yaşanan acıları konu alan ‘Şahsi Meselemiz’ adlı bir filmin çekimleri başlamıştı. Çekimlerin duyulmasından kısa bir süre sonra, film sosyal medyada tepki çekti. Tepki çeken film hakkında Hataylı depremzedeler, "Dört gün gelmeyen AFAD’ı, çadır ve kan satan Kızılay Başkanını, 'ölüleriniz kokuyordu' diyen imamları gösterecek misiniz?" diye sordu. Filmin setini Hatay Valisi Mustafa Masatlı da ziyaret etmişti.

Hatay Deprem Dayanışması tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Depremzedelerin ruh hali düşünülmeden; yıkılan şehrimiz ve enkazımız dekor malzemesi olarak kullanılarak, gerçekliğimizi bir kurgu malzemesi haline getirme riski taşıyan bu filmin ekibinden ve yapımcısından bir özeleştiri veya açıklama bekliyoruz" ifadeleri yer aldı. Açıklamaların ardından filme sosyal medyadan da tepki yağdı. 

65489629ae0a8f0bdc6288b1

Bakü Türk Anadolu Lisesi mezunları, Azerbaycan ve Türkiye'nin kardeşliğine hizmet edecek Bakü Türk Anadolu Lisesi mezunları, Azerbaycan ve Türkiye'nin kardeşliğine hizmet edecek

Filmin galasının ise, depremin yıl dönümü olan 6 Şubat'ta yapılacağı söylendi. Yapımcılığını Bülent Durgun’un, yönetmenliğini Gürsel Ateş’in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Cezmi Baskın, Uğur Çavuşoğlu, Ömer Ahmet, Tolga Kandemir, Hilal Anay ve Emre Özmen yer alıyor.

Editör: Deniz Ali Tatar