ABD'deki kasım seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı olan ve son dönemde sağlık durumunun başkanlığı sürdürmesine izin verip vermeyeceği tartışma konusu olan ABD Başkanı Joe Biden, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Biden yerine aday olacak isim için Kamala Harris'i işaret ederken Eski ABD başkanları Barack Obama ve Bill Clinton gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın tekrar başkan seçilme ihtimalinin derin endişe kaynağı olduğunu ifade eden Bill Clinton ve eşi Hillary Clinton, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e tam destek verdiklerini açıkladı. 

Fransa'nın yeni başbakanı Michel Barnier oldu Fransa'nın yeni başbakanı Michel Barnier oldu

Eski ABD Başkanı Bill Clinton, “Biden, olağanüstü hizmet kariyerini Amerika'yı benzeri görülmemiş bir salgından kurtaran, milyonlarca yeni istihdam yaratan, yıpranmış bir ekonomiyi yeniden inşa eden, demokrasimizi güçlendiren ve dünyadaki itibarımızı yeniden kazandıran bir Başkanlık ile tamamladı. Başkan Yardımcısı Harris'i destekleme konusunda Başkan'a katılmaktan onur duyuyoruz ve kendisini desteklemek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı. 

Yaptığı yazılı açıklamada Barack Obama, Joe Biden'ın ABD'nin önemli başkanlarından biri olduğunu vurgulayarak Biden'ın yaklaşık 4 yıl boyunca ülkeyi Donald Trump başkanlığından "koruduğu" değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamasında açık şekilde Harris'in adaylığına destek vermeyen Obama, "Gelecek günlerde biraz bilinmeyen sularda yüzeceğiz ancak parti liderlerimize güvenim sonsuz" ifadelerini kullandı.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar