Haber Merkezi AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Kahramanmaraş merkezli depremleri Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan ve evlerinin yıkılması sonucu İzmir'in Bayraklı ilçesine taşınan Karatün ailesini ziyaret etti.

Söz konusu ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dağ, hem İzmir'de 30 Ekim 2020'de yaşanan, hem de 6 Şubat'taki depremlerden sonra, ilk andan itibaren vatandaşların yanlarında olduklarını vurguladı. 

Öte yandan, depreme dirençli ve güvenli şehirlerin inşa edilmesi çaba sarf edilmesi gerektiğine dikkat çeken Dağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İzmir de bunların başında geliyor. Yerinde yeni yaşam dediğimiz hem yerinde dönüşümü sağlayacak hem de şehre nefes aldırıp güvenli konutlar inşa edeceğimiz bir süreci yaşamamız gerekiyor. 5 yıl daha İzmir'in kronik sorunlarını, özellikle dayanıklı konutlar konusunda kronik sorunlarını görmeyerek, bunlar yokmuş gibi davranarak zaman kaybedemeyiz." 

1 Nisan'dan sonra hükümet ve belediye kucaklaşmasıyla kentteki kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatmak zorunda olduklarını ifade eden Dağ, İzmir'de yaşayan 4,5 milyon vatandaş güvenli konutlarda oturuncaya kadar çalışmaya devam edeceklerini belirtti. 

Kocaeli'de sahte altınla kuyumcuları dolandırdığı öne sürülen 2 şüpheli yakalandı Kocaeli'de sahte altınla kuyumcuları dolandırdığı öne sürülen 2 şüpheli yakalandı

Bununla birlikte, İzmir'deki depreminin ardından ağır hasarlı binaların dönüşümünün tamamlandığına değinen Dağ, orta hasarlı binalarla ilgili de çalışmalar yaptıklarına işaret etti. 

Editör: Haber Merkezi