MSB'den acı haber: Piyade Binbaşı Osman Ayan şehit oldu! MSB'den acı haber: Piyade Binbaşı Osman Ayan şehit oldu!

Haber Merkezi Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el Hamdan, Hamas'ın Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki ofisinde düzenlediği basın toplantında, İsrail tarafından reddedilen 'ateşkes ve esir takası anlaşması' ve Gazze Şeridi'ndeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Hamdan, burada yaptığı konuşmada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze Şeridi'ndeki savaşın durdurulması için herhangi bir anlaşmaya yanaşmayarak, şahsi siyasi hedefleri için vakit kazanmaya çalıştığını vurguladı. 

Öte yandan, Hamdan, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda Gazze Şeridi'nde tam ve nihai bir ateşkes ve kapsamlı bir esir takası için Paris'te yapılan "anlaşma" görüşmelerine İsrail'in bizzat temsilcilerinin katılıp onay verdiğini kaydetti. 

İsrail'in Paris anlaşması önerisine verdiği cevabın içeriğine de değinen Hamdan, şu ifadeleri kullandı:

"Gazze Şeridi'ndeki insanların özgürce harek etme, yerinden olanların evlerine dönmesi, işgal güçlerinin tamamen Gazze Şeridi'nden çekilmesi garantisi vermiyor. Aynı zamanda esir takası için işgalcilerin önerdiğine bakıldığına anlaşmaya varmada ciddi olmadıkları görülüyor." 

Editör: Haber Merkezi