Haber Merkezi- Hamas, “insani nedenlerle” serbest bırakılacak olan iki rehineyi İsrail'in kabul etmediğini ileri sürdü. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrailli rehineleri serbest bırakma niyetinin, ABD'li Judith Tai Ranaan ve kızı Natalie'nin serbest bırakıldığı gün Katar'a bildirildiğini kaydetti.

Bakan Yerlikaya: Ülke genelinde 35 bin terör operasyonu düzenlendi Bakan Yerlikaya: Ülke genelinde 35 bin terör operasyonu düzenlendi

Telegram'dan yapılan açıklamada, "Katarlı kardeşlerimize dün akşam Nourit Yitshaq ve Yokhefed Lifshitz'i insani nedenlerle ve hiçbir karşılık beklemeden serbest bırakacağımızı bildirdik. Ancak işgalci İsrail hükümeti bunu kabul etmeyi reddetti” ifadeleri kullanıldı. Ubeyde, ABD'li rehinelerin serbest bırakılmasında kullanılan prosedürleri uygulayarak, pazar günü iki kişiyi serbest bırakmaya hazır olduklarını belirtti.

“Kaçırılanların eve dönmesi için her türlü çabayı göstereceğiz”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisi ise söz konusu iddiayı “yalan, propaganda” olarak nitelendirdi. Açıklamada, "Hamas'ın yalan propagandasına değinmeyeceğiz. Kaçırılan ve kaybolan tüm insanların evlerine dönmesi için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz” denildi.

Editör: Esin Özdemir