Bozkırın Tezenesi olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş, vefatının 12. yılında Kırşehir’deki mezarında düzenlenen törenle anıldı. Bağbaşı Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anma etkinliğinde, Ertaş’ın kabri başında Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Ailesi, protokol üyeleri ve sevenleri, Neşet Ertaş'ın kabrine karanfil bıraktı.

Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş, yaptığı açıklamada; acılarının her zaman taze olduğunu belirtti. Ertaş, babasının kendilerine bıraktığı en büyük mirasın Anadolu kültürü olduğunu vurgulayarak: “Biz buraya senede 2-3 kere gelebiliyoruz, devlet büyüklerimiz de her zaman yanımızda ama halkımız, tüm sene boyunca her zaman buradalar, dualarını eksik etmiyorlar. Atalarımızın bıraktığı güzel duygular, bizim görevimiz de bunu bizden sonraki nesillere aktarmak. Gelen herkese saygılarımı sunuyorum ailemiz adına.” sözlerini ekledi.

İzmir'de fabrika bahçesinde yaralı geyik bulundu İzmir'de fabrika bahçesinde yaralı geyik bulundu

Ertaş’ın yakın dostu ve adına kitap yazan sanatçı Bayram Bilge Tokel, Neşet Ertaş’ın vefatından sonra eserleriyle gönüllerdeki yerinin güçlendiğini ifade ederek, “Vefat ile insanlar zamanla unutulur, gider. Ama vefatından sonra gittikçe büyüyen, çoğalan, eserleriyle gönüllerdeki yerini daha da güçlendiren, dünyada hak ettiği değeri daha iyi anlaşılan bir büyük ustanın kabri başındayız. Bu anlamlı günde ziyaret eden herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ertaş’ın sadece bir saz ve söz ozanı olmadığını, yaşam tarzı ve topluma verdiği mesajlarla da önemli bir figür olduğunu belirtirken; “Onun felsefesi gelecek yaşamda, çocuklarda önemli bir yol haritası olacak. Gelecek kuşaklara, nasıl bir bakış açısı olduğunu, üstadın kültürünü hep birlikte aktaracağız. Çünkü o, sadece Kırşehir'in ozanı değil, dünyaya mal olmuş bir edebiyat kültürüdür aslında.” sözlerini tamamladı.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir’in adının Neşet Ertaş ile daha fazla duyurulduğunu, ozanların bu kentin tanınmasında büyük rol oynadığını belirtiyor. 

Törene katılanlar, Neşet Ertaş’ın babası ve bozlak ustası Muharrem Ertaş’ın aynı mezarlıkta bulunan kabrini de ziyaret edip dua okudular.

Kaynak: AA