Haber Merkezi MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler'e saldıran, eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da aralarında yer aldığı 4 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi.

Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmaya, müşteki Halil Umut Meler ile tutuksuz sanıklar Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Osman Erkam Can ve Şahin Yunus Şahin ile avukatları katılım sağladı. 

Öte yandan, kimlik tespiti ve iddianamenin özetinin okunmasının ardından savunmasına yer verilen Koca, yaşanan olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 

Hakem Meler'i tehdit ettiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını ileri süren Koca, "Tehdit kısmı doğru değil. Hayatımın boyunca ilk defa birine fiziki müdahalede bulundum. Üzgünüm. Kamuoyuna üzüntülerimi ifade ettim. Mahkeme huzurunda bir kez daha üzüntülerimi iletiyorum" diye konuştu. 

"Hakeme yönelik bir eylemim olmadı"

Profesyonel takım sorumlusu olarak görev yaptığını söyleyen Osman Erkam Cam ise konuya ilişkin şunları söyledi:

"Olay günü yedek kulübesinin arkasındaki delegasyon alanında maçı izledim. Maç bitiminde başkan ve bazı kişilerin koştuğunu gördüm. Hakemin olduğu yerde kalabalık oluşmuştu, arbede vardı. Ellerimi kollarımı açarak hakeme zarar gelmesini önlemek istedim. Bu sırada hakemin ayağa kalktığını ama arbedenin devam ettiğini gördüm. Önümden biri boğazıma vurdu. Ben de ayağımı oraya salladım, ancak kesinlikle hakeme yönelik bir eylemim olmadı. Kendisi 2 metre önümde duruyordu. İstesem zarar verirdim. Öyle bir niyetim yoktu."

Olayın iddianamede anlatıldığı şekilde gerçekleştiğini kaydeden Meler de, tehdit sözünü duyduğunu, şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini belirtti. 

İstanbul'da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda 47 şüpheli yakalandı İstanbul'da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda 47 şüpheli yakalandı

Editör: Haber Merkezi