Akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin görülen davada ara karar verildi. Mahkeme heyeti, Kemalettin Özdemir ve Ferhat Ünlü'nün bir sonraki duruşmada dinlenilmesi için zorla getirilmesine karar verdi. Bununla birlikte, bir sonraki duruşma 30 Ekim'e ertelendi.

ANKA'dan Esra Tokat'ın haberine göre, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun, 18 Aralık 2002 tarihinde öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında yer aldığı 10 sanığın yargılandığı davada ara karar verildi.

Ankara 28'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren duruşmaya; tutuksuz sanıklar Levent Göktaş, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Aydın Köstem ve Mehmet Narin ile taraf avukatları geldi. Öte yandan, davanın tek tutuklu sanığı Nuri Gökhan Bozkır duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Başka davada hükümlü eski istihbaratçı Enver Altaylı da duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Şengül Hablemitoğlu’nun avukatı Ersan Barkın, 200 saati aşan bir yargılamaya gelindiğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı: 

“Hayatınızda mesleği, hak ve özgürlükleri algılama biçimimiz işkence altında alınan ifadelerin reddedilmesi ve işkence suçunu işleyen devletin de kabul edilemez olduğu yönündedir. Ancak tutuklu sanık Bozkır’ın her ifadesine ‘gerçek dışı’ demesi dalga geçer mahiyettedir artık. Çünkü iki avukat dahilinde alınan ifadede bir suç duyurusu yapılmamış olması, Bozkır’ın yazdığı bir mektupta husumeti nedeniyle iftira attığını söylemiş ancak ilk duruşmada tüm bunları da reddederek ifadeleri işkence altında verdiğini iddia etmiştir."

Tunus Büyükelçisi Demircan, Türkiye yüzyılı hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını söyledi: Tunus Büyükelçisi Demircan, Türkiye yüzyılı hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını söyledi:

"22 yıldır bu görüntülerin üstüne gitmeyenlerin de hesabını vereceğini düşünüyoruz"

Mahkumiyet ya da beraatin kendileri için önemli olmadığını da ekleyen Barkın,  Hablemitoğlu suikastının içinde olan herkesin yargılanmasını istediklerini vurguladı. 

"O dönem örgüt içerisinde olanların bir bölümü mahkemeden kaçmaya devam ediyor" diyen Barkın, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Kemalettin Özdemir cinayetin işlendiği tarihte örgütün emniyet imamıdır. Celse dışında dinlenme talebi kabul edilmemelidir. Diğer yandan biz kamera kayıtlarının peşine 2002'de düştük. ADD Eskişehir konferansında olanlardan birisi de bendim. Ben bu konferansın sadece FETÖ tarafından değil yurt dışı menşeli birçok dinci örgütün de takip ettiğini düşünüyorum. O tarihlerde bu konferans kayıtlarının olmadığını tespit ettik. 22 yıl sonra bir görüntü girdi. O görüntü polis tarafından çekilmiş belli ki resmi ya da gayri resmi görev sırasında. Hablemitoğlu konferansına gelen kişiler teker teker çekilmiş. Bunlar neden sunulmadı, neden ‘sel bastı yok görüntüler?’ denildi? 22 yıldır bu görüntülerin üstüne gitmeyen ve çabalamayanların da bunun hesabını vereceğini düşünüyoruz. Migros görüntülerinde de bilirkişi ‘2 değil 3 şüpheli var’ diyor. Yani tespit edilen ADD konferansına katılanlardan en çok benzeyen kişi bu 3’üncü kişi. Bu yüzden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz. Çünkü bu konferansta tespit edilen kişiler neye göre tespit edildi. Ferhat Ünlü isimli gazeteci bir yazı yazıyor ve diyor ki ‘Migros’taki flu görüntüler ABD’ye gönderildi ve fluluklar giderildi. Ama nerede bu net görüntüler, flu olmayan görüntüler var mı dosyada? Varsa da neden karşılaştırılma yapılmadı?”

Editör: Esin Özdemir