AK Parti'li Yenişehirlioğlu, Erzincan'da "Türkiye Buluşmaları" programında konuştu: AK Parti'li Yenişehirlioğlu, Erzincan'da "Türkiye Buluşmaları" programında konuştu:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, "Elazığ şeker fabrikası üretime destek veren, çiftçinin geçim kaynağını sağlayan ve istihdam alanı oluşturan bir fabrika" dedi.  

ANKA'dan Serra Taylan'ın haberine göre, CHP'li Gürsel Erol ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Elazığ’da şekerpancarı üreticileri ile bir araya geldi. Elazığ Şeker Fabrikası’na giden milletvekilleri, bölgedeki çiftçileri dinledi. Görüşmelerin ardından açıklama yapan  Erol şunları kaydetti. 

“Elazığ’daki tarım üreticilerimizin sorunlarını gündeme getirmek için iki gündür Elazığ’dayız. Dün Koruk köyündeydik. Üzüm üreticilerinin sorunlarını gündeme getirdik. Niğde vekilimiz Ömer Fethi beyle birlikte. Özellikle Ömer Fethi Bey uygulamalı tarım politikaları ile ilgili partimizde en aktif vekillerimizden birisi. Bilgi birikim deneyim olarak da Ömer Fethi beyi Elâzığ’da misafir ettik. Kendisi de bizi yalnız bırakmadı. Sorunlarımızı gündeme getirme ile ilgili bugünde Elâzığ şeker fabrikasının önündeyiz. Elazığ bir tarım şehri aslında. Ovalarımız son derece verimli ama ovalarımızın sulanmamasından kaynaklı tarımda düşük ürünler elde etmek gibi risklerimiz var. Aynı zamanda kota uygulamaları var. Bunun yanı sıra şeker pancarı söküme başladıktan sonra kampanya süresi başladıktan sonra alımlarla ilgili burada alımların sıralamasında sorunlar var. Aynı zamanda fabrika eski bir fabrika. Fabrikanın teknolojisinin de makine tesisatının yenilenmesiyle ilgili bir talep var. Elâzığ şeker fabrikası üretime destek veren, çiftçinin geçim kaynağını sağlayan bir fabrika. Hem de istihdam alanı oluşturan bir fabrika."

Editör: Esin Özdemir