Dünya

Güney Kore ve Endonezya'dan işbirliği

Güney Kore ve Endonezya, savunma ve enerji sektörlerinde işbirliğini genişletme kararı aldı. Başbakan Han Duck-soo, ziyaretinde iki ülke arasında elektrikli araçlar ve altyapı projelerinin de gündeme alındığını belirtti.

Abone Ol

Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo, Endonezya'nın yeni Devlet Başkanı Prabowo Subianto ile yaptığı görüşmenin ardından, savunma ve enerji alanında işbirliğinin genişletilmesi kararı alındığını duyurdu. Cakarta'da 20 Ekim'de gerçekleşen yemin töreni sonrası yapılan görüşmede, iki ülke liderleri savunma, elektrikli araçlar ve altyapı projeleri başta olmak üzere çeşitli konularda mutabakata vardı.

Başbakan Han, kabine toplantısında yaptığı konuşmada, Endonezya ve Güney Kore arasında başlatılacak işbirliği projelerinin başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için tüm bakanlıkların gereken özeni göstermesi gerektiğini vurguladı. Han ayrıca, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ülkeleri ile yeni projelerin keşfedilmeye devam edeceğini belirtti.

Endonezya'nın stratejik önemine vurgu yapan Han, iki ülke arasındaki işbirliğinin savunma ve enerji gibi kritik sektörlerde derinleşeceğini ifade etti.