Kültür-Sanat

Gümüşlük Festivalinde Erkan Oğur, Deniz Güngör’le buluşacak

Gümüşlük sahilinde gerçekleşecek Erkan Oğur ve Deniz Güngör konserinde sanatçılar, kendi bestelerinin yanı sıra doğaçlamalarla da sevenlerinin karşısında olacak.

Abone Ol

Atila Güvenç  

Yaşamını Gümüşlük’te sürdüren ve kendi adına bir de müzik okulu olan gitarist Erkan Oğur, Gümüşlük Müzik Festivali günlerinde cazseverler için bir konser verecek. Gümüşlük sahilinde Suda 3 Eylül Salı akşamı gerçekleşecek konserde, perküsyon ustası Deniz Güngör de gitarist Erkan Oğur’a eşlik edecek. İki usta müzisyenin Gümüşlük sahilinde Suda gerçekleşecek konserinde, sanatçılar kendi bestelerinin yanı sıra doğaçlamalarla da sevenlerinin karşısında olacak.

Perdesiz gitarın mucidi Erkan Uğur

Yerli ve yabancı müzik insanlarına ilham kaynağı olan; Türk müziğine icracı, yorumcu ve besteci olarak kattığı değerlerin yanı sıra perdesiz gitar ve perdesiz bağlamanın da yaratıcısı olarak biliniyor Erkan Oğur. Sanatcı Bülent Ortaçgil ve Fikret Kızılok ile önemli projelerde yer aldı. “Bir Ömürlük Misafir” albümü, Avrupa listelerinde üst sıralara kadar yükseldi. Doğaçlama caz tarzında Türk Halk Müziği icra eden Telvin üçlüsünün kuruluşunda yer aldı ve 2006 yılında grupla aynı adlı albümü piyasaya çıkardı. Sanatçı, 20’den fazla solo veya ortak albümün sahibi olmakla birlikte, çeşitli müzisyenlerin albümlerine de eşlik etti.

Deniz Güngör, Perküsyonlarını hem üretiyor hem çalıyor

Birçok sevilen isime; Teoman, Kıraç, Feridun Düzağaç, Nil Karaibrahimgil, Funda Arar, Ajda Pekkan’ın da aralarında bulunduğu sayısız şarkıcı ve müzisyene sahne ve stüdyo kayıtlarında eşlik eden Deniz Güngör çok yönlü bir müzik ustası. Güngör'ün kariyerinde "2004 yılında tanıştığı melodik perküsyonları (log drum) ile Almanya’da yayınlanan enstrümantal bir albüm yaptı. 2009 yılında şu an çaldığı Aqua drumları üretmeye başladı. Melodik perküsyon ailesinin kanun gibi akordu değiştirilebilen ilk enstrümanı Aquadrum-pro 11’i geliştirdi. Güngör’ün, yaptığı enstrümanlar profesyonel müziğin yanı sıra Orff (çocuk) eğitimi, sanat terapileri, çocuk parkları, engelli terapileri, takım ve liderlik çalışmalarında kullanılmakta olup sanatçı, yurt dışında Üniversitelerde workshop ve seminerler de vermektedir" bilgileri öne çıkıyor.

Antik Taş Ocağı’ndaki “Taşta” konserleri saat 21.00 ve Gümüşlük festival merkezindeki “Suda” konserleri saat 20.30'da başlamaktadır.

21. Gümüşlük Müzik Festivali’nde son konserler ise; 

03 Eylül: Erkan Oğur (Türkiye) Gitar-Gümüşlük Festival Merkezi (Suda). 

07 Eylül: Stefano Battaglia (İtalya) Piyano & Tamer Temel (Türkiye) Saksafon - Gümüşlük Festival Merkezi (Suda). 

09 Eylül: Gülsin Onay (Türkiye) Piyano & Erkin Onay (Türkiye) Keman (Antik Taş Ocağı – Taşta).