Güncel

Gülten Kışanak tahliye oldu

Kobani Davası‘nın bugünkü karar duruşmasında hakkında tahliye kararı verilen eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak 7.5 yıl sonra tahliye oldu.

Abone Ol

Kobani olayları nedeniyle eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın aralarında olduğu 108 sanığın yargılandığı Kobani davasında bugün duruşmada karar açıklandı. 10 yıl önceki Kobani olaylarına ilişkin yargılanan sanıklara ağır cezalar veren Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, Demirtaş’a toplam 42 yıl, Yüksekdağ’a ise 30 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

Mahkeme 7 yıldır cezaevinde olan ve azami tutukluluk süresini 6 ay önce dolduran Gültan Kışanak’a ise “örgüt üyeliği” suçundan 12 yıl hapis cezası verdi ancak tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak tahliyesine hükmetti.

30 Ekim 2016 tarihinde DBP’li Meclis Üyesi Fırat Anlı ile tutuklanarak ile tutuklanan Kışanak, kararın ardından yazılan müzekkere sonucu 7 yılı aşkındır bulunduğu Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi. Kışanak’ın DEM Parti Genel Merkezi’ne geçeceği belirtildi.

Tutukluluk süresini doldurmul ama tahliye edilmemişti

Kışanak’ın azami tutukluluk süresini 6 ay önce doldurmuş ancak tahliye edilmemişti.