Güney Kore Savunma Ataşesi, Yozgat'ta Kore Gazisi Kanak ile buluştu Güney Kore Savunma Ataşesi, Yozgat'ta Kore Gazisi Kanak ile buluştu

Nihal Alp

AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, Meclis çalışmalarıyla ilgili 24 Saat'e açıklamalarda bulundu.

Güler, Meclis'in Can Atalay konusunda ikinci kez olağanüstü toplanmasını mümkün  görmediğini söyledi ve şöyle devam etti: 

"Özgür Özel komik, absürt gerekçeler gösteriyor. Ayrıca Meclis'e talimat verir gibi konuşuyor. Bu gerekçelerle Meclis toplanamaz. Teamüllere aykırı tuhaf açıklamaları var. AYM kararı Meclis'te okunsun diyor. Genel Kurul'un böyle bir görevi yok."

Öte yandan TBMM Genel Kurulu'nun 10 Eylül'de tekrar Can Atalay gündemiyle olağanüstü toplantıya çağrılması ile ilgili CHP önergesi ise henüz Meclis Başkanlığı'na verilmiş değil.

Güler, yine de Meclis eğer olağanüstü toplanırsa arkasından 1 Ekim beklenmeyip gündemdeki konuları görüşmeye  devam edebileceklerini ekledi.

Meclis'in yeni yasama yılı

TBMM, yeni yasama yılında öncelikle geçen yasama yılından kalan konuları ele alacak.

Güler'in verdiği bilgiye göre gündemde yine bir yargı paketi var. Ayrıca bir torba yasa teklifi ele alınacak.

Torba yasa teklifinde Kamu İktisadı Teşebbüsleri'nin yönetim şeklinin değişmesi de söz konusu. KİT'lerde yönetim kurulu başkanı ile genel müdür pozisyonlarının ayrılması öngörülüyor.

Torbada vergi yasası ile ilgili değişiklikler de bulunuyor. Buna göre beyan ettiği vergi ile kazançları örtüşmeyen  iş yerleri izaha çağrılacak. İkna edici bulunmayanlara ceza uygulanacak. Beyan ettikleri vergi ile tespit edilen vergi arasında yüzde 20 fark olan iş yerleri asgari vergi tutarına tabi olacak.

Erken seçim

Güler, AK Parti'nin gündeminde erken seçimin olmadığı görüşünü de yineledi.

Grup Başkanı, AKP kongre sürecinin 3 Eylül'de başlayacağını ve büyük kongrenin ise nisan ya da mayıs aylarında gerçekleştirileceğini de ekledi.

Editör: Nihal Alp