Apple milyarlarca avroluk davayı kaybetti Apple milyarlarca avroluk davayı kaybetti

Haber Merkezi - En son 2013 yılında GTA 5 ile oyun severlerin karşısına çıkan ve oyun dünyasında efsaneleşen  Grand Theft Auto'ya imza atan oyunun yaratıcısı Rockstar Games, hayranların uzun süredir beklediği müjdeli haberi verdi. Dün oyun yaratıcısının X hesabından yapılan paylaşımla, 5 Aralık'ta, TSİ 17.00'da GTA VI'nın tanıtımının yayımlanacağı açıklanmıştı. 

hQXuzA1SJEmP-FN4ZinWqA

Fakat Rockstar Games, oyun görüntülerinin sızmasının ardından bir hamle yaptı ve GTA 6'nın fragmanını erkenden yayınladı. Oyunun tanıtımında Lucia isimli bir karakter yer alırken görüntülerden oyunun Vice City'de geçtiği görülüyor.  Tanıtım sonunda ise yeni oyunun 2025 yılında piyasaya sürüleceği bilgisi yer alıyor. 

Ayrıca ilk olarak PlayStation ve Xbox konsollarına çıkış yapacağı belirtilen GTA 6'nın 1 yıl sonra PC kullanıcıları için çıkış yapacağı da açıklandı. Vice City'de geçeceği duyurulan oyunda sahiller GTA 5'e kıyasla çok daha fazla NPC ile dolu olacak. Yapımcı şirket Take Two, GTA 6'nın çıkışıyla birlikte 2024 mali yılında 8 milyar dolarlık gelir beklentisinde olduğunu da açıkladı. Oyun 2 milyar dolarlık yapım maliyeti ile en pahalı eğlence ürünü olmuştu.

ktWNLsY9PEaxnp2wyiqCyA

Editör: Deniz Ali Tatar