Şırnak Valisi Ekici, öğrencilerle tropikal meyve fidesi dikti Şırnak Valisi Ekici, öğrencilerle tropikal meyve fidesi dikti

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından gerçekleştirilecek organizasyonda, konserin şef ve solisti Gidon Kremer’in yanı sıra, orkestra üyelerinden viyolada Veronika Dzyadek, çelloda Magdalena Ceple ve vibrafonda  Andrei Pushkarev  de solist olarak bulunacak. Repertuarda W. A. Mozart, Michael Nyman, Viktor Kosenko, Dmitri Shostakovich, Astor Piazzolla, Raminta Šerkšnytė, Franz Schubert gibi ünlü bestecilerin eserleri yer alacak. Konserde ayrıca Gidon Kremer ve Kremerata Baltica için Franz Schubert’n ünlü yapıtı “Kış Yolculuğu” temasından esinlenerek besteciler Raminta Šerkšnytė, Victor Kissine ve Georgijs Osokins tarafından özel olarak yazılan o“Başka bir Kış Yolculuğu” ndan parçalar da çalınacak.

Gidon Kremer kimdir?

Orkestranın kurucusu, keman sanatçısı, sanat yönetmeni Gidon Kremer, 1967 Brüksel Kraliçe Elisabeth Yarışması,1969 Montreal Uluslararası Müzik Yarışması ödülleri ile 1969 Paganini ve 1970 Çaykovski Uluslararası Yarışmaları birincilik ödüllerinin sahibi. Kremer, 15 kez Grammy’ye aday gösterildikten sonra 57. Grammy Ödüllerinde orkestrası ile “En İyi Klasik Müzik Derlemesi” kategorisinde ödül aldı.

2 Küçük

Ödüllü orkestra Kremerata Baltica

Avrupa'nın en önde gelen Baltık ülkeleri (Estonya, Letonya, Litvanya) müzisyenlerinden oluşan dünyaca ünlü bir oda orkestrası olan Kremerata Baltica da kuruluşundan bu yana 50'den fazla ülkede çalıp, 600 şehirde dünya çapında 1000'den fazla konser veren önemli orkestralardan biri. 3 kez Grammy ödülüne aday gösterilen orkestra, Mieczysław Weinberg'in eserlerinden oluşan ECM albümü ile 2015 yılında 57. Grammy Ödüllerinde “En İyi Klasik Müzik Derlemesi” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Genç müzisyenlere öncelik

Gidon Kremer, orkestrayı kurarken özellikle genç ve hevesli müzisyenleri bilinçli olarak seçmeye gayret ediyor. Kremerata Baltica'nın sanatsal kişiliğinin temelinde, genellikle ana akımın ötesine geçen ve Arvo Pärt, Giya Kancheli, Pēteris Vasks, Leonid Desyatnikov ve Alexander Raskatov gibi bestecilerin eserlerinin dünyada ilk seslendirilişlerinin yapılmasını sağlayan yaratıcı üretken programlama yaklaşımı yatıyor.

Muhabir: Naz Akman