Suriye'de, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Dürzi beldesi Mecdel Şems'e roket saldırısı düzenlendi. Roket saldırısında 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Golan Tepeleri'ni hedef aldıklarını duyuran Hizbullah, ikinci açıklamasında ise Mecdel Şems'e yönelik saldırıyla bağlarının olmadığını öne sürdü.

Times of Israel'de yer alan haberde, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyindeki Golan Tepeleri'nde yer alan ve yoğunlukla Dürzilerin bulunduğu Mecdel Şems beldesine yönelik roket saldırısı düzenlendi.

Haberde, roketlerin futbol sahasına isabet ettiği, 5'i ağır 11 kişinin yaralandığı ifade edildi. Daha sonra İsrail Dışişleri Bakanlığı, saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı'na göre saldırıda farklı derecede yaklaşık 30 kişi yaralandı. Ağır yaralıların helikopterlerle tahliye edildiği, diğer yaralıların da bölgedeki hastanelere sevk edildiği belirtildi.

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, ABD seyahatindeki İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun saldırıya ilişkin bilgilendirildiği ve askeri sekreteriyle güvenlik istişareleri yaptığı aktarıldı. Netanyahu'nun ilerleyen saatlerde tüm güvenlik teşkilatı liderleriyle görüşeceği paylaşıldı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın da Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet Direktörü Ronen Bar ve diğer üst düzey isimlerle Mecdel Şems'teki saldırıyı görüştüğü kaydedildi.

Hizbullah: Mecdel Şems saldırısıyla bağımız yok 

Hizbullah'tan yapılan açıklamada da işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail ordusuna ait bir yerleşkeye katyuşa füzeleriyle saldırı düzenlediği belirtildi, ancak Mecdel Şems'in isminden bahsedilmedi.

Açıklamada, Hermon Tugayı'na bağlı Zibdin askeri üssü, Beyrt Hillel'deki Sehl Tugayı ile Maali Golan Kışlası'ndaki Hermon Tugayı karargahının vurulduğu kaydedildi.

Daha sonra ikinci bir açıklama yapan Hizbullah, Mecdel Şems'te meydana gelen saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını reddetti.

Trump’tan Taylor Swift’e sert tepki: “Nefret Ediyorum'' Trump’tan Taylor Swift’e sert tepki: “Nefret Ediyorum''

"Hizbullah'ın, İsrail ve diğer medya organlarında, Mecdel Şems saldırısının arkasında İslami Direniş'in (Hizbullah) yer aldığı iddialarını kesinlikle yalanladığı" ifade edilen açıklamada, Mecdel Şems olayıyla ilgili herhangi bir bağlantılarının olmadığı ve kendilerine yönelik tüm iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Öte yandan, Lübnan'daki Hizbullah örgütü, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 4 üyesinin öldüğünü duyurdu.

Hizbullah'ın açıklamasında, ölenlerin isimlerinin Hassan Hilal el Saidi, Ahmed Hikmet Musa, Muhammad Ali Mustafa Mariş ve Naim Ali Ferhad olduğu belirtildi.

Editör: Erva Gün