Güncel

Gökhan Zan soruşturmasında, 1 kişi tutuklandı

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan eski futbolcu Gökhan Zan, tehdit ve şantaj soruşturması kapsamına girmiş ve bu nedenle TİP, Zan'ı adaylıktan çektiğini açıklamıştı. Zan'ın bu soruşturma kapsamında şikayetçi olduğu Turgay Kocakaya ise, gözaltına alınıp tutuklandı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Türkiye İşçi Partisi (TİP)'nin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan eski futbolcu Gökhan Zan, seçime iki hafta kala parti tarafından adaylıktan geri çekmişti. Tehdit ve şantaja maruz kaldığı iddiasıyla soruşturma kapsamına giren Zan, adliyeye gitmiş ve Turgay Kocakaya'dan şikayetçi olmuştu. 

Gökhan Zan, geçen haftaa dliyeye giderek suç duyurusunda bulundu. Zan'ın iddiasına göre, Hayat Büyükşehir Belediye Başkanı Lüftü Savaş adına yanına gelen kişiler tarafından adaylıktan çekilmesi yönünde kendisi ve ailesi tehdit edildi. Zan'ın avukatı Deniz Kızıl ise, müvekkili Gökhan Zan'ın kişisel verilerini hukuka aykırı olarak ele geçirerek, farklı montaj yöntemleriyle şantaj malzemesi yapıldığını belirterek, seçme ve seçilme hakkını ihlal eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda; Zan adına AK Parti'lilerle pazarlık yaptığı belirtilen telefon görüşmesini kayıt altına aldın Turgay Kocakaya, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Kocakaya tutuklanırken,Kocakaya'nın suç ortağı olan kuzeni N.K.'nin arandığı belirtildi.