Politika

Gökçe Gökçen'den Bakan Tunç'a: Kimse hikaye anlatmasın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un polis Şeyda Yılmaz'ın şehit edilmesiyle ilgili açıklamasını eleştirdi.  "Gencecik insanlarımızı, kadınları, polisleri koruyamadıktan sonra 22 yıllık bir iktidar döneminde kimse hikaye anlatmasın" diyen Gökçen, "Yılmaz Tunç, hala suçlulara taviz vermemekten bahsediyor. Siz o tavizi 26 kere vermişsiniz" ifadesini kullandı.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, "⁠Suçu önlemek için politikanız olacak; ⁠ceza vereceksiniz, caydırıcı olacak. Gencecik insanlarımızı, kadınları, polisleri koruyamadıktan sonra 22 yıllık bir iktidar döneminde kimse hikaye anlatmasın. Yılmaz Tunç, hala suçlulara taviz vermemekten bahsediyor. Siz o tavizi 26 kere vermişsiniz" dedi.

CHP'li Gökçen, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un polis Şeyda Yılmaz'ın şehit edilmesiyle ilgili açıklamasını eleştirdi. 

Son dönemlerde meydana gelen saldırılardan örnekler vererek Türkiye'deki infaz sistemini eleştiren Gökçen, şunları kaydetti: 

“19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, 27 yaşındaki kadın polisimiz Şeyda Yılmaz’ı şehit etti. Tüm ulusumuza baş sağlığı ve sabır diliyor, gencecik bir polisimizi kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyorum. Bu olayda milyonları kahreden bir gerçeklik var. Yunus Emre Geçti’nin 26 suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Bu suçlar arasında kasten yaralama, uyuşturucu, cinsel taciz, çocuğa karşı cinsel istismar, hırsızlık ve mala zarar verme de var.

Başka bir örnekten bahsedeyim. Gafer Bozdemir, Döne Özdemir’i Sıhhiye Metro İstasyonunda bıçaklayarak katletti. Gafer Bozdemir hakkında uzaklaştırma kararı bulunduğu ve elektronik kelepçesinin olduğu ortaya çıktı. Bir başka örnek daha: Bülent Şengün, gasp ettiği araçla İzmir Torbalı’da arka arkaya cinayetler işledi. Kaçarken yakalanan Şengün’ün üzerinde uyuşturucu maddeler bulundu. Şengün’ün daha önce de cinayetten hüküm giydiği ve ağırlaştırılmış müebbet cezası aldığı ortaya çıktı.

"Siz o tavizi 26 kere vermişsiniz"

Yalnızca son günlerde gerçekleşen bu üç olay örneği, adalet ve infaz sisteminin hiç çalışmadığını anlatmaya yeter de artar bile. ⁠Suçu önlemek için politikanız olacak. ⁠Ceza vereceksiniz, caydırıcı olacak. İnsan gücü ve kaynağınızı siyasi baskı için heba etmeyeceksiniz. İş yapmış gibi görünmek için yapmayacaksınız. Hedefiniz güvenlik ve huzur olacak. Bunlar olmadığı sürece, gencecik insanlarımızı, kadınları, polisleri koruyamadıktan sonra 22 yıllık bir iktidar döneminde kimse hikaye anlatmasın. Yılmaz Tunç, hala suçlulara taviz vermemekten bahsediyor. Siz o tavizi 26 kere vermişsiniz.”