Güncel

Gergerglioğlu: Gözaltında kimseye kötü muamele yapılamaz

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden zanlının adliyeye sevki sırasında basına yansıyan görüntüleri eleştirerek, gözaltında kötü muameleye dikkat çekti.

Abone Ol

Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ümraniye'de çıkan arbedede polis memuru Yılmaz'ı silahla vurarak şehit eden şüpheli Geçti'nin adliyeye götürülmesi sırasında basına bazı görüntülerin yansıdığını söyledi.

Katilin cezasını yargının vereceğini kaydeden Gergerlioğlu, "Gözaltında kimseye kötü muamele yapılamaz. Suçlu da olsa suçsuz da olsa cezasını sen karakolda veremezsin. O polisler de demek ki memleketin yargı sisteminden ümidini kesmiş, cezasını karakolda vermeye çalışıyor. İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı, sen 19 yaşında 26 suç dosyası olan bir kişiyi ortalıkta niye dolaştırdın?" ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, şüpheli Geçti'nin adliyeye sevk edilmesi sırasında yaşananlarla ilgili soruşturma başlatıldığı haberlerini yalanlamasını da eleştirdi.