Genel

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan Türk diplomasisinin önemine vurgu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türk diplomasinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Diplomat olmak çok önemli. Ülkemizin özelliklerini önemseyip diplomatik olarak gösterin" diye belirtti.  

Abone Ol

Haber Merkezi -  Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'la Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünce (KYGM) bu yıl 8'incisi düzenlenen Tematik Kış Kampları'nın Ankara'daki diplomat akademi temalı kampına katıldı.

Bakan Bak, burada yaptığı konuşmada, Türk diplomasinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin ne kadar büyük işler yaptığını, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde diplomaside gördük. Türk diplomasisinin gücünü görüyorsunuz" diye belirtti. 

Kampın 1. Meclis'teki kapanışında konuşan Bak, Ankara'daki görüşmelerin verimli olduğunu ekledi. Türkiye diplomasisinin gücüne dikkat çeken Bak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Konularında uzman kişilerle bir araya geldiniz. Hasan Doğan'la, Mevlüt Çavuşoğlu'yla bir araya geldiniz. Türkiye'nin ne kadar büyük işler yaptığını, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde diplomaside gördük. Türk diplomasisinin gücünü görüyorsunuz. Diplomat olmak çok önemli. Ülkemizin özelliklerini önemseyip diplomatik olarak gösterin." 

"Diplomasi ve teknolojide çok güçlü, iyi bir gençlik geliyor"

Öte yandan, çağımızın algı çağı olduğuna işaret eden Bak, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Sizin diplomatik gücünüz onları ikna etmek için çok çok önemli. 15 Temmuz'da pek çok kişi darbeye inanmıyordu. Biz NATO'ya gittiğimizde neler olduğunu, darbenin nasıl olduğunu resimlerle tek tek gösterdik. 'Bunlar oldu mu?' dediler. Bir milletvekilinin diğer milletvekiline verdiği bilgi önemlidir. Biz sizlere güveniyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Diplomasi ve teknolojide çok güçlü, iyi bir gençlik geliyor. Sizlerle gurur duyuyoruz. Paylaşmayı, sevgiyi, vicdanı unutmayın."