Genel

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Bu yüzyıl sporun, teknolojinin yüzyılı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde spor alanında devrim niteliğinde yatırımlar yapıldığına işaret ederek, "Bu ülke gençleriyle beraber güçlü, Türkiye yüzyılı gençlerin yüzyılı, bu yüzyıl sporun, teknolojinin yüzyılı" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Üsküp beldesinde sentetik çim yüzeyli futbol sahası açılışında açıklamalarda bulundu. Çocukları ve gençleri açtıkları tesislere davet eden Bak, "Bu ülke gençleriyle beraber güçlü, Türkiye yüzyılı gençlerin yüzyılı, bu yüzyıl sporun, teknolojinin yüzyılı" dedi.

Öte yandan, Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde spor alanında devrim niteliğinde yatırımlar yapıldığını vurgulayan Bak, şunları söyledi: 

"Spor tesisleri Türkiye'nin dört bir yanında, beldelerde, köylerde, mahallelerde her tarafta tesisler var. Cumhurbaşkanımızın talimatı şu, 'gençler isteyecek, siz yapacaksınız, siz onlar için çalışacaksınız', işte böyle bir liderle beraberiz. Kendisi sporun içinden gelen, sporu seven bir lider. Bu ülke gençleriyle beraber güçlü, Türkiye yüzyılı gençlerin yüzyılı, bu yüzyıl sporun, teknolojinin yüzyılı." 

Son olarak, Gençlik Merkezleri'ndeki Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Bak, gençlerin buraları ziyaret etmesi gerektiğini ekledi. 

Bakan Bak, spordaki başarılarla İstiklal Marşı'nın tüm dünyaya dinletildiğine değinerek, "Geçen hafta güreşçilerimiz Avrupa şampiyonu oldu. Bayan Milli Takımımız da Avrupa ikincisi oldu. Her taraftan madalyalar yağıyor. Tesisler yağıyor, bu millete ne yapsak az. Bakanlık olarak bizim birinci önceliğimiz bağımlılıkla mücadele, uyuşturucuyla mücadele, içkiyle, alkolle mücadele, çocuklarınızı alın tesislere getirin" cümlelerine yer verdi.