Gençlerbirliği’nden Bu Kadar

Gençlerbirliği, deplasmanda Manisa FK karşısında fazla bir varlık gösteremeyerek yenildi. Manisa FK’den Cissokho 30. dakikada takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Böylece Gençlerbirliği bu haftayı da puansız kapadı.

Abone Ol

Ahmet Temürtürkan

Manisa FK, 19 Mayıs Stadyumu’ndan Gençlerbirliği’ni ağırladı. Geçen haftayı puansız kapayan her iki takım da galibiyet için sahaya çıktı. İstatistiklerde her ne kadar Gençlerbirliği’nin %51’e %49 topa daha fazla sahip olduğu görülse de golü bulan taraf Manisa FK oldu ve bu skoru maç sonuna kadar korumayı başardı, puanını 15’e çıkararak 3.sıraya yerleşti. Gençlerbirliği ise zirve yarışına ortak olabilecek durumdayken 2 hafta aldığı mağlubiyetlerle 11.puanla 11.sırada kaldı.

Manisa FK karşısında Amilton ve Yasin Güreler gibi önemli eksikliklerden dolayı ideal kadro ile çıkamayan Gençlerbirliği özellikle 2.yarıdaki oyunuyla “ Hiç değilse yenilmeyelim” mantığıyla değişiklikler yaptı. İlk yarıda etkisiz olan Etobo yerine Nalepa ve Mikail Okyar yerine Gökhan Altıparmak’ı oyuna alarak hücum gücünü artırmayı planlayan Gençlerbirliği hocası daha sonra orta sahayı boşaltı ve beraberlik için risk alarak Fıratcan Üzüm ve Yatabare ile hücum hattını takviyeler yaptı.

Gol yollarında bir türlü etkili olamayan Gençlerbirliği, Manisa FK maçında da maalesef bu özelliğini kaybetmedi. Top kayıpları, isabetsiz paslar, ikili mücadelelerde beceriksizlikler takımın yakasını bırakmadı.

Gözlerimiz özellikle sağ kanattan etkili ataklarıyla tehlike yaratan Amilton ve sol kanattan bindirmeleri ve ceza sahasına ince pasları çıkaran Yasin Güreler’i aradı.

Bu arada maçın 46. Dakikasında sahalarda ender görülebilecek bir pozisyon yaşandı.

Manisa FK’nın atağında Oğuz Gürbulak’ın kaleye gönderdiği top, çizgi üzerindeki takım arkadaşı Efe Taylan Altunkara’’nın topuklarından sahaya döndü. Gole giden top Efe’ye çarpınca pozisyon ofsaytla sonuçlandı.

“Gol dışında güzel bir şey yok” diyebileceğimiz karşılaşmada bana göre Gençlerbirliği’nden Metehan Mimaroğlu, Kaleci Erhan, defansın kulesi Sinan, Alperen takımın iyilerindendi. Ancak büyük umutlarla sonucu değiştirmesi beklenen Djitte ve Yatabare maalesef bekleneni veremediler. Özellikle Yatabare oyuna sonradan girse de formsuz ve yorgun göründü. İlk hareketi sonrası ikinci hareketi yapacak gücü bulamıyor, yığılıp kalıyor.

Gençlerbirliği, gelecek hafta sahasında Amed FK’yı ağırlayacak ve son iki haftanın puan kayıplarını kapatmak için mutlak galibiyet için sahaya çıkacak. Aksi bir sonuç başta hoca Recep Karatepe’yi oldukça zor durumda bırakacaktır.