Spor

Gençler 5 ayak Gross ödülleri AGK golfçülerinin

TGF Yerel 18 Yaş Altı Turu Gençler Anadolu Bölgesi 5. Ayak Müsabakalarında; Erkekler Gross'da Fırat Genelioğlu, Kızlar Gross'da Elif Demirci birinci oldular.

Abone Ol

Atila Güvenç

Ankara Golf Kulübünden Elif Demirci kızlarda, Fırat Genelioğlu erkeklerde TGF Yerel 18 Yaş Altı Turu Gençler Anadolu Bölgesi 5. Ayak Müsabakalarında Gross birincisi oldu.

Çok sıcak hava koşulları altında Regnum Golf & Country Club Ankara'da oynanan müsabakada; 19 Mayıs Samsun Golf Kulübü, Ankara Golf Kulübü, Atayurt Spor Kulübü, Başkent GSK ve Regnum Golf & Country Club Ankara'dan 16 sporcu sahaya çıktı.

Türkiye Golf Federasyonu'nun (TGF) turnuva programında devam eden TGF Yerel 18 Yaş Altı Turu Gençler Anadolu 5. Ayak oyunları Regnum Golf Country Ankara Sahasında oynandı. İki gün olarak oynanan oyunun erkekler gross birinciliği play off sonunda belirlendi. 

Oynanan müsabakaların final raundunun sonunda erkekler grossda Ankara Golf Kulübü'nün iki sporcusu olan Fırat Genelioğlu ile Nuh Acar 152'şer gross skor elde edince, kazananın belirlenmesi için play off oynandı. 18. çukurda oynanan play off sonrası Ankara Golf Kulübü Junior Kaptanı Fırat Genelioğlu toplam 152 gross skor ile Erkekler Gross Kategorisinde birinciliğe adını yazdırdı.

Pro Erkan Demirci: AGK sporcuları başarılı

Ankara Golf Kulübünün Prosu Erkan Demirci "Genç ve yıldız golfçülerimiz sürekli çalışmalarının sonuçlarını katıldıkları turnuvalarda ilk sıraları alarak gösteriyorlar. Neredeyse kendi aralarında yarışıyorlar en iyi skorlar için. Bunu bu son turnuvada Fırat Genelioğlu ve Nuh Acar bir kez daha gösterdi. Kızlarda Elif Demirci ise ilk gün paylaştığı birinciliği ikinci gün tek başına gros'da birinci olarak perçinledi. Elif daha iyi bir skor bekliyordu fakat rüzgar ve çok sıcak hava oyununa etki etti. Lise ikinci sınıfta okuyan Elif ilerisi için çok umut verici bir golfçü olacak" yorumunu yapıyor turnuva ile ilgili olarak 24 Saat gazetesine.

Gross sıralamasını kazananlar

Ankara Golf Kulübü'nün iki oyuncusu; Fırat Genelioğlu ve Nuh Acar arasında oynanan play off sonunda AGK Junior Kaptanı Fırat Genelioğlu toplam 152 gross skor ile Erkekler Gross Kategorisinde birinciliğe ve 144 toplam puanla Erkekler A Kategorisinde ikinciliğe adını yazdırdı. Erkkekler Gross'da Fırat Genelioğlu'nun ardından Ankara Golf Kulübünden Nuh Acar 152 gross skorla ikinci ve 19 Mayıs Samsun Golf Kulübü'nden Dara Muhammed Saf ise toplamda 157 (+13) gross skorla üçüncü oldu. 

Elif Demirci de toplam 166 gross skor ile Genç Kızlar Gross Kategorisinde birinci ve 159 toplam puanla Genç Kızlar A Kategorisinde ikinciliği elde etti.Genç kızlar grossda Ankara Golf Kulübü'nden Elif Demirci toplamda 166 (+22) gross skorla birinciliğinin ardından Atayurt Spor Kulübü'nden Hatice Serra Çakır toplamda 176 (+32) gross skorla ikinci, Regnum Golf & Country Club Ankara'dan Selin Doğa Ölmezoğlu toplamda 191 (+47) gross skorla üçüncü sırada yer aldı. 

A kategorisine adlarını yazdıranlar

Erkekler A kategorisinde Ankara Golf Kulübü sporcularından Nuh Acar toplamda 142 net skorla birinci, Fırat Genelioğlu 144 net skorla ikinci, 19 Mayıs Samsun Golf Kulübü'nden Dara Muhammed Saf toplamda 147 net skorla üçüncü olarak sıralamada yer aldı.

Genç kızlar A kategorisinde Atayurt Spor Kulübü'nden Hatice Serra Çakır toplamda 149 net skorla birinci, gross kızları kazanan Ankara Golf Kulübü'nden Elif Demirci toplamda 159 net skorla ikinci, Regnum Golf & Country Club Ankara'dan Selin Doğa Ölmezoğlu toplamda 159 net skorla üçüncü olarak turnuvayı tamamladı.

B kategorisine adlarını yazdıranlar

Erkekler B kategorisinde 19 Mayıs Samsun Golf Kulübü sporcularından Emir Aktimur toplamda 71 stableford puanla birinciliğini korudu.

Genç kızlar B kategorisinde Regnum Golf & Country Club Ankara'dan Damla Canaslan toplamda 70 stableford puanla birinci, Atayurt Spor Kulübü sporcularından Sena Çakır toplamda 69 stableford puanla ikinci, Nursima Dayı toplamda 68 stableford puanla üçüncü sırada turnuvayı tamamladı.

İlk günün skorları

Oynanan 5. Ayak birinci raundunun sonunda Erkekler Gross'da Ankara Golf Kulübü'nden Nuh Acar 75 (+3) gross skorla birinci, Berke Tunca 77 (+5) gross skorla ikinci, 19 Mayıs Samsun Golf Kulübü'nden Dara Muhammed Saf 79 (+7) gross skorla üçüncü, Genç Kızlar Gross'da Ankara Golf Kulübü'nden Elif Demirci ile Atayurt Spor Kulübü'nden Hatice Serra Çakır 83 (+11)'er Gross skorla ilk sırayı paylaşırken, Regnum Golf & Country Club Ankara'dan Selin Doğa Ölmezoğlu 96 (+24) Gross skorla üçüncü sırada yer almıştı.

İlk gün Erkekler A Kategorisinde Ankara Golf Kulübü sporcularından Nuh Acar 70 net skorla birinci, Berke Tunca 72 net skorla ikinci, 19 Mayıs Samsun Golf Kulübü'nden Dara Muhammed Saf 74 net skorla üçüncü, Genç Kızlar A Kategorisinde Atayurt Spor Kulübü'nden Hatice Serra Çakır 69 net skorla birinci, Ankara Golf Kulübü'nden Elif Demirci ile Regnum Golf & Country Club Ankara'dan Selin Doğa Ölmezoğlu 80'er net skorla ikinci basamağı paylaşmıştı. 

Erkekler B kategorisinde 19 Mayıs Samsun Golf Kulübü sporcularından Emir Aktimur 35 stableford puanla birinci sırada yer alırken, genç kızlar B kategorisinde Atayurt Spor Kulübü'nden Sena Çakır, Regnum Golf & Country Club Ankara sporcularından Ecem Durmaz ile Damla Canaslan 34 stableford puanla sıralamada bulunuyorlardı.

Oynanan final raundunun ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara madalyaları verildi.