Kültür-Sanat

Gemlik Film Festivali başlıyor!

Eşref Koçak anısına Gemlik Belediyesi'nin bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği Gemlik Film Festivali, 19 Ekim'de başlıyor.

Abone Ol

 Gemlik Belediyesi'nin Eşref Koçak anısına bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği Gemlik Film Festivali, 19-20 Ekim günlerinde yapılacak.

Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen Gemlik Film Festivali, başlıyor. Festival, 19 Ekim Cumartesi günü Belediye Başkanı Şükrü Deviren ve 3. Gemlik Film Festivali Jüri Başkanı, yönetmen Serdar Akar'ın açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Festivalin ilk gün programı, Jüri Başkanı Serdar Akar, jüri üyeleri Deniz Çakır, Ercan Mehmet Erdem, Hakan Algül ve Mehmet Aksın'ın konuşmacı olarak yer alacağı ve Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek “Film Festivallerinin Sektöre Katkıları’’ başlıklı söyleşi ile devam edecek. Programda, Kısa Film Yarışması'nda finale kalan filmlerin ve Türk sinemasına damga vuran filmlerin gösterimi de yer alacak.

"Eşref Kolçak Onur Ödülü" ve "Emek Ödülleri" takdim edilecek

Festivalin ikinci ve son gününde gündüz etkinlikleri; jüri üyeleri ve kısa film yönetmenlerinin katılımıyla yapılacak atölye çalışması ile film gösterimlerinin ardından, "Eşref Kolçak Onur Ödülü’’nün takdim edileceği Menderes Samancılar’ın "Yanmış Orman Kokusu" kitabının imza etkinliği, "Emek Ödülü"nün takdim edileceği Altan Erkekli söyleşisi ile noktalanacak.

Şenay Gürler’in sunuculuğunu üstlendiği gece ile sona erecek festivalin ödül töreninde; kısa film yarışmasında ödül kazananlar açıklandıktan sonra "Eşref Kolçak Onur Ödülü" ve "Emek Ödülleri" takdim edilecek.