Can Karakuş, ilk 2 teklisi “İstanbul” ve “Dikenli Tel”in ardından,  yayımladığı söz, müzik, ve düzenlemesi kendisine ait olan son teklisi “Gel Gidelim” ile özüne, yani alternatif ve bağımsız tarza bir dönüş yapıyor. Can bu parçasında, kabuğunu kırma öyküsünü; içsel yolculuğunu; özüne, özgürlüğe doğru yol alışını; güneye, güneşe, maviliklere yolculuk metaforu üzerinden anlatıyor. Enerjisi yüksek, mutlu, özgür bir şarkı bu. “Gel Gidelim” kesinlikle bu yazın yol ve tatil parçası olmaya aday.

 

Can, bugüne kadarki teklilerinde söz ve müzik yazarı kimliği ile yer almaktaydı. Son teklisi “Gel Gidelim” ile birlikte kendisinin aranjör ve yapımcı kimliklerini de görüyoruz. Aynı zamanda klibin yönetmen koltuğunda da yine kendisi yer alıyor. Şarkı, bir roman ya da sinema filmi karakterinin yolculuğuna benzer şekilde ilerliyor. Sözlerin başladığı anda; yola çıktığını, hedefe varmadan geri dönmek istemediğini söyleyen ve kabuğunu kırmaya kararlı bir kişi ile karşı karşıyayız. Bu kararlılık nakaratta özgürlük, mutluluk ve coşku ile birleşiyor. Akılda kalıcı sözleriyle, “Gel gidelim güneyde bir yerlere; gel gidelim güneşten bir cennete, gel gidelim o maviliklere” diye haykıran davetkar, neşeli, özgür bir nakarat bu. Nakaratın ardından gelen ikinci bölümde, maziyi anımsayan ama yine de kendi özüne, cevherine tutunarak yoldan vazgeçmeyecek olan bir karakter görüyoruz. Sınavı geçmeyi başaran ve hayallerine doğru kararlılıkla, mutlulukla, coşkuyla ilerleyen karakterimiz ile birlikte son nakaratta güneye, güneşe ve maviliklere doğru büyük bir enerjiyle yol alıyoruz. Klip; hikayesi, görselliği, sembol kullanımı ile bu yolculuğu yansıtma konusunda harika bir iş çıkarıyor. Can, klibini ona hayaller kurduran ve şarkının ortaya çıkışında ilham olan İzmir Karaburun’da çekti. Harika görüntüleriyle ve enerjisiyle izleyeni hem gerçek anlamıyla hem de içsel olarak yola çıkaracak cinsten bir klip bu. Can, hayallerine ve özgürlüğe yolculuğunu, güneye yolculuk teması ile anlattığı bu şarkısının, bu yaz bir çok kişinin yolculuk şarkısı olacağına inanıyor.

Can Karakuş, 1985 senesinde İstanbul, Cihangir'de dünyaya geldi. Eğitim hayatını Koç Lisesi ve Koç Üniversitesi'nde burslu olarak tamamladı. 2000 senesinden bu yana aktif olarak müzikle ilgileniyor, sahne alıyor, beste yapıyor, şarkı sözü ve şiir yazıyor. Çeşitli mekanlarda ve üniversite festivallerinde sahne almış olan Can'ın bir çok müzik ödülü var. Boğaziçi Caz Korosu ile katıldığı Dünya Koro Oyunları’ndan 3 altın madalya ile döndü. Halen Jazz Dergisi yazarlığını sürdürüyor.

Çankırı'da iki asırlık hamam restorasyonla ilçeye kazandırıldı Çankırı'da iki asırlık hamam restorasyonla ilçeye kazandırıldı
" width="1280" height="720" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">