Dünya

Gazze'de yaşanan açlık ve susuzluk, İsrailli esirleri de etkiliyor

İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze halkına yönelik zorla aç ve susuz bırakma politikasından İsrailli esirlerin de etkilendiğine işaret etti.

Abone Ol

Haber Merkezi - Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail ile yapılan müzakereler, Hamas'ın bu konudaki öncelikleri ve İsrailli esirlere ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, sosyal medya hesaplarında yayımlanan ses kaydında, İsrail'in Gazze halkına yönelik zorla aç ve susuz bırakma politikasından esirlerin de etkilendiğini bildirdi.

İsrailli esirlere ilişkin konuşan Ubeyde, "İsrail, kasıtlı olarak halkı aç bırakma, çocuklarının karnını doyurmak için çabalayan babaları öldürme ve çocukları aç bırakarak öldürmeye varacak kadar çirkinleşti" diye belirtti.  

Öte yandan, "Esirlerin çoğunda, yetersiz beslenme, susuzluk ve zayıflık görülüyor" diyen Ubeyde, "İlaç ve gıda olmadığı için hastalıklar hayatlarını tehdit etmeye başladı. Bir kısmı da daha önce açıkladığımız gibi saldırılarda hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

 ABD yönetiminin, Filistin halkının maruz kaldığı soykırımı göz ardı ettiğine dikkat çeken Ubeyde, sınırlı sayıdaki İsrail esirinin durumundan yakınmasının ise bu yönetimin çifte standardını ve insan haklarına kayıtsızlığını gösterdiğini aktardı.