Haber Merkezi - Gazze'nin kalabalık bölgelerinde "Hepatit A" salgını başladığı açıklandı. Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından Facebook hesabından yapılan paylaşıma göre; Gazze Şeridi'nde yerinden edilenlerin yaşadığı yerlerdeki aşırı kalabalık ve hijyen koşullarının kötü olması nedeniyle bu bölgelerde Hepatit A virüsünün yayıldığı açıklandı.

Gazze Katliamında Binlerce Çocuk Öldürüldü(1)

Bakanlıktan yapılan ikinci açıklamada, gerekli malzemelerin temin edilememesi nedeniyle CBC yani tam kan sayımı testlerinin her an durdurulabileceği uyarısı da yapıldı. Gazze Şeridi'ndeki yerinden edilmiş Filistinliler, İsrail'in devam eden saldırıları nedeniyle zorlu koşullar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Gazze Cocuk-1

Hizbullah lideri Nasrallah'tan İsrail'le 'savaş' yanıtı Hizbullah lideri Nasrallah'tan İsrail'le 'savaş' yanıtı

Yerinden edilen Filistin halkının toplu halde yaşadığı yerlerin aşırı kalabalık olması dolayısıyla bu bölgelerde hastalığın başladığı belirtilirken; buralardaki tuvalet ve banyo ihtiyaçlarının karşılanamaması, yerinden edilmiş birçok insanı tuvalet ihtiyaçlarını açık alanda gidermeye zorluyor. Yetkililer bu nedenle, salgın hastalıkların yayılması tehlikesi konusunda tüm Dünyayı uyarıyor.

Editör: Haber Merkezi