Dünya

Gazze'de enkaz altındaki kişileri kurtarma çalışmaları kısıtlı imkanlarla yapılıyor

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivil savunma araçları ve kurtarma ekipmanlarının yüzde 80'ini imha ettiğine dikkat çekildi.

Abone Ol

Haber Merkezi - İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde sivil savunma araçları ve kurtarma ekipmanlarının yüzde 80'ini imha ettiği aktarıldı. 

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail saldırılarında hedef alınan "Sivil Savunma ve Acil Yardım ve Kurtarma" ekiplerine bağlı araç ve ekipmanlara ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu.

Söz konusu açıklamada, İsrail'in Gazze saldırılarında sivil savunma araçları ve kurtarma ekipmanlarının yüzde 80'ini imha ettiği vurgulanarak, enkaz altındaki kişileri kurtarma çalışmalarının kısıtlı imkanlarla yapıldığına dikkat çekildi.

"ABD yönetimi ve uluslararası toplum, soykırımdan sorumlu"

İsrail'in kurtarma araçlarının çoğunu hedef alıp imha etmesi ve geri kalan araçlardaki yakıt sıkıntısı sebebiyle katliam yapılan bölgelere ulaşılamadığı kaydedilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bölgede insani durumun felaket bir düzeye ulaştığı, işgal ordusunun onlarca evi eş zamanlı olarak bombaladığı" kaydedilerek, "ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in temsil ettiği ABD yönetimi başta olmak üzere işgal güçleri ve uluslararası toplum, İsrail'e yeşil ışık yakarak onay verdikleri bu soykırımdan sorumludur."