Dünya

Gazze Şeridi'nin kuzeyine şiddetli hava saldırıları düzenlendi

Filistin İçişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyine ve Gazze şehrine yoğun hava saldırıları düzenlediğini açıkladı. Bakanlıktan gelen yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze kentine ve Gazze Şeridi'nin kuzeyine “şiddetli” hava saldırıları düzenlediği vurgulanırken, konuya ilişkin detaylı bilgiye yer verilmedi.

Abone Ol

Haber Merkezi-  Filistin İçişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyine ve Gazze şehrine yoğun hava saldırıları düzenlediğini açıkladı.

Bakanlıktan gelen yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze kentine ve Gazze Şeridi'nin kuzeyine “şiddetli” hava saldırıları düzenlediği vurgulanırken, konuya ilişkin detaylı bilgiye yer verilmedi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, daha önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin Deyr el-Beleh bölgesinde sivil yerleşim alanlarını bombaladığını belirtmişti.

Saldırıların ardından çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini ve yaralanlar olduğunu ifade eden Maruf, "Hava saldırıları, yerleşim bölgesinde geniş çaplı yıkıma yol açtı" demişti.