Genel

Gazilerin tekerlekli sandalyelerini SGK karşılayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gazilerin ihtiyaç duyduğu yüksek fonksiyonlu ve akülü tekerlekli sandalyeleri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla karşılayacaklarını duyurdu.

Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 19 Eylül Gaziler Günü'nde önemli bir açıklama yaparak, gazilerin ihtiyaç duyduğu yüksek fonksiyonlu ve akülü tekerlekli sandalyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacağını bildirdi. Işıkhan, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında, gazilere olan minnettarlığını ifade ederek, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamında yapılan yeni düzenlemenin detaylarını aktardı.

Bakan Işıkhan, "Kahraman gazilerimize minnettarız. Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamında aldığımız kararla gazilerimizin ihtiyaç duyduğu özellikli, yüksek fonksiyonlu, akülü tekerlekli sandalyeleri Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla karşılayacağız. 19 Eylül Gaziler Günü'nü bu vesileyle tebrik ediyor, hayata geçireceğimiz düzenlemenin kıymetli gazilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum," şeklinde açıklama yaptı.

Bu düzenleme, gazilerin yaşam kalitesini artırmayı ve ihtiyaç duydukları özel donanımlı tekerlekli sandalyelere erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Yeni uygulama ile birlikte, gazilerin fiziksel ihtiyaçlarının daha etkin bir şekilde karşılanması hedefleniyor.