61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin lansmanı yapıldı 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin lansmanı yapıldı

P1080780CEMRE POLAT/ANKARA- Ankara Gazi Rotary Kulübü tarafından düzenlenen “Bir Işık Bir Umut Bir İnsan” sergisi, geliri ihtiyaç sahiplerine bağışlanmak üzere Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi Mutluluk Salonu’nda açıldı.
Serginin açılış kokteyline aralarında Ankara Büyükşehir Belediyesi Kale Çalışmaları Meclisi Başkanı Şevket Bülend Yahnici, Cumhuriyet Halk Partisi Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Devrim Bora Özüdoğru’nun da bulunduğu sanat ve politika camiasından çok sayıda isim katıldı.
Küratörlüğünü geçmiş dönem başkanı ressam Lale Gökdağ’ın yürüttüğü sergiye 20 farklı sanatçı yağlıboya, suluboya ve tezhip eserleriyle katkı sundu.  
Program kapsamında ressamlar Akdoğan Topaçlıoğlu, Ali Düzgün, Belgin Şavlı, Ebru Coşkun, Efgan Beyaz, Erdal Bölükbaşı, Erkan Geniş, Gülay Yüksel, Gülnaz Yılmaz Tezcan, Hasan Pekmezci, Hüseyin Elmas, Lale Gökdağ, Meliha Yılmaz, Mükerrem Taşkapılıoğlu, Neriman Güler, Neşe Üçer, Nilgün Dörtok, Sezai Kara, Şükran Pekmezci ve Yasemin Lümalı’nın tabloları sanatseverlerle buluştu.
Sergi geliri şehit çocuklarına ve görme engelli gençlere bağışlanacak
Sergiden elde edilen gelir ile Rotary’nin 7 odak noktasından biri olan “temel eğitim ve okuryazarlık” hedefi kapsamında şehit aileleri çocuklarına bilgisayar bağışı, diğer bir hedef olan “hastalıkların önlenmesi ve tedavi” kapsamında da görme engelli gençlere WeWALK (engelleri tespit edip kullanıcıyı uyarmak amacıyla tasarlanan akıllı baston) bağışı yapılacak. 
Serginin açılış konuşmasını yapan Gazi Rotary Kulübü Başkanı Rotaryen Hatice Görgülü, sergiden alınan her eser ile sanatseverlerin bir çocuğa ulaşmanın mutluğunu yaşayacaklarını ifade etti. Başkan, “Rotary, bir sivil toplum kuruluşudur. Amacı, insanlığa ve dünyada yardıma ihtiyacı olan her canlı varlığa ulaşabilmek, mümkün olduğunca dünyayı onlar için daha yaşanabilir bir hale getirmektir.
P1080795Görgülü, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz için ne yapsak azdır”
Cumhuriyetimizin 100. yılında Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünden yola çıkarak Ankara Gazi  Rotary Kulübü himayesinde düzenlediğimiz bu serginin geliri ile Rotary’nin de 7 odak noktasından biri olan ‘temel eğitim ve okuryazarlık’ hedefi kapsamında şehit aileleri çocuklarına bilgisayar bağışı, diğer bir hedef olan ‘hastalıkların önlenmesi ve tedavi’ kapsamında görme engelli gençlere küçük de olsa bir ışık tutmak amacı ile akıllı baston wewalk bağışı yapmayı amaçladık. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz için ne yapsak azdır.
“Bir insan değişir, dünya değişir”
Bu sergiye haziran ayından itibaren küratörümüz, değerli geçmiş dönem başkanı Rotaryen Lale Gökdağ dostumuzun önderliğinde ciddi olarak hazırlanmaya başladık ve nihayetinde bugüne ulaştık. 
En büyük teşekkürlerimiz ise birbirinden değerli, baş tacımız sanatçılarımızadır. Satışlarının yüzde 30’unu kulübe bağış olarak bırakarak bu insani yardıma canı gönülden destek verdiler. ‘Bir insan değişir, dünya değişir’ diyerek tüm sanatseverleri sergimize bekliyoruz” diye konuştu.
“Bir Işık Bir Umut Bir İnsan” sergisi, 29 Aralık Cuma gününe kadar Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi Mutluluk Salonu’nda ziyarete açık olacak.

Editör: Ramazan Atabey