Genel

Gazetecilikten muhtarlık adaylığına

Kahramanmaraş depremlerine Adıyaman’da yakalanıp birçok yakınını kaybeden, depremden sonra yaşananlara daha geniş bir perspektiften bakmanın öneminin ön plana çıktığını bu nedenle muhtar adaylığını açıklayan gazetecilik mezunu Deli, “Önceliğim gençler ve sokak hayvanları olacak” dedi.

Abone Ol

Çetin Sak / Adıyaman

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinde Adıyaman/ Gölbaşı’nda yakalanan ve birçok yakınını kaybeden gazetecilik mezunu Zeynel Abidin Deli, muhtar adayı oldu. Adıyaman/ Gölbaşı /Asfalt Mahallesi Muhtar adaylığını açıklayan Deli, hem depremden nasıl etkilendiğini hem de adaylık sürecini 24 Saat’e değerlendirdi. Deli, “Gençleri her alanda ön planda değerlendirmeye her zaman özen göstermeyi planlıyorum” ifadesiyle gençler konusuna dikkat çekti.

-Kendinizi biraz tanıtır mısınız? Gazetecilik mesleğinden muhtarlık adaylığına nasıl geçiş yaptınız?

-Biraz hareketli bir hayatım var. İskenderun’da doğdum, Gölbaşı’nda büyüdüm ancak aslen Malatyalıyım. Üniversite hayatım İskenderun’da başladı. Ön lisans eğitimimi basın ve yayıncılık üzerine yaptıktan sonra lisans eğitimimi gazetecilik üzerinden Gaziantep Üniversitesi’nde devam ettirdim. Daha sonra aynı üniversitede medya ve iletişim sistemleri üzerine yüksek lisansa başladım. Ancak önce korona daha sonra deprem sebebiyle yüksek lisansımı tamamlayamadım.

Depremden sonra çok zor günler yaşadık. Aslında gazetecilik dışında birçok mesleğim var. Ama ‘Muhtarlık nereden çıktı?’ diye soracak olursan; depremden sonra birçok farklı iş yaptım. En son sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfında çalıştım. Ancak siyasal alana atılmam gerektiğini düşündüm ve en doğru kademenin muhtarlık olduğunu düşündüm. Gözlemlediğim kadarıyla halkın gözünde muhtarlık, iş yapmayan, tabiri caizse yattığı yerden para kazanan insanlar olarak algılanıyor. Aslında bu algı şu anki düzenden kaynaklanıyor.

-Muhtar adayı olmanızda özel bir neden var mı?

-Evet, özel bir nedenim var. Bu alanda gençlerin de var olabileceğini göstermek istiyorum. Genç ve istekli bir muhtar olup yaşadığım mahalle için elimden geleni yapmaya karar verdim. Benden sonra gelecek olan gençlerin hem önünü açmak hem de örnek olmak istiyorum.

-Deprem bölgesinde olduğunuz için soruyorum, nasıl etkilendiniz?

-Depremden herkes kadar etkilendim. Sevdiğim insanları kaybettim. Her gün selamlaştığım, beraber gezdiğim, aynı havayı soluduğum insanları kaybettim. Hepimiz acısı büyük ve halen çok taze. Çalışmalar güç ve geç ilerliyor. Depremin etkileri halen hissedilir derecede…

-Depremden etkilenmeniz adaylığınızda etkili oldu mu?

-Tabii ki oldu. Dediğim gibi gençlerin siyasal alanda varlığını hissettirmek istedim. Özellikle depremden sonra yaşanan sorunlara daha geniş bir perspektiften bakmanın önemi daha çok ön plana çıktı. Bu sebepten ötürü muhtar adaylığımı açıkladım. Depremde yaşanan aksakları gördüm ve deneyimledim, bundan dolayı daha örgütlü bir mahalle için aday olmak istedim. Genç olmanın hem pratikliğini hem de dinamikliğini kullanmak istiyorum.

-Kazanırsanız ne gibi çalışmalarınız olacak?

-Önceliğim gençler ve sokak hayvanları olacak. Sokak hayvanları adına mama ve ilaç temini açısından çalışmalarım sürüyor. Koordineli ve düzenli bir çalışmamız olacak. Gençleri her alanda ön planda değerlendirmeye her zaman özen göstermeyi planlıyorum. Kaymakamlığımız ve belediyemizle her zaman koordineli çalışmalarımız olacak. Ben samimiyeti seven bir insanım. Muhtarlığım boyunca herkesle samimi ilişkiler kuracağım. Kimseyi cevapsız bırakmayacağım. Genç bir muhtarın her şeyi değiştirebileceğini zamanla herkes anlamış olacak.