Haber: Deniz Ali Tatar

Gazeteciler Cemiyeti heyeti, 62 gündür hakları için grevde olan Sputnik çalışanı gazetecilere bir kez daha destek ziyaretinde bulundu. Sendikal çalışmaları nedeniyle toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürecinde işten atılan 24 gazeteci için dayanışma mesajlarını ileten Gazeteciler Cemiyeti heyeti, Ankara’da grevi sürdüren gazetecilerle görüşmelerinde Çalışma Bakanlığı yetkililerini göreve çağırdı.

IMG_20231017_132934

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Rus haber ajansı Sputnik Türkiye Bürosu arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sağlanamayan anlaşma sonucunda grev kararı alınmıştı. Sputnik'in 24 sendika üyesi çalışanını işten çıkarması üzerine başlayan grev, 62. gününde devam ediyor. Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı, Cemiyet Genel Sekreteri Kenan Şener, Yönetim Kurulu Üyesi gazeteci Zeynep Gürcanlı ve Yönetim Kurulu Yedek Üyesi  gazeteci Özlem Akarsu Çelik, Sputnik Ankara bürosunda grev yapan gazetecileri ziyaret etti. 

IMG_20231017_133034

Erdoğan'dan 'Gaziler Günü' mesajı Erdoğan'dan 'Gaziler Günü' mesajı

Sputnik’in Ankara'daki ofisi önünde grevin 62. gününde konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı, grevin bir işçinin en temel hakkı olduğunu söyledi. Kanlı, sözlerine şu şekilde devam etti: "İşverenin işçinin örgütlenmesine, örgütlü olarak hak aramasına itirazı,işten çıkartmak şeklinde olmamalı. İşverenin, içiyle oturup onu muhattap alarak konuşması gerekiyor. Gazeteci de bir işçi sonuçta. Hele hele karşınızdaki uluslararası bir ajans ise, Çalışma Bakanlığı'nın yani bu ülkenin çalışma örgütünün bu konuya ciddi bir şekilde yaklaşması gerekiyor. Burada Türkiye'nin yasalarına uygun davranılyor mu, Türkiye'nin egemenlik hakları ne kadar saygı görüyor ve çalışma huzuru açısından neler yapılmalı gibi sorularla yaklaşılmalı."

IMG_20231017_150917

Grevdeki meslektaşlarıyla sonuna kadar dayanışmayı sürdüreceklerini vurgulayan Kanlı, "Türkiye'de en büyük sorun örgütsüzlük. Daha büyük bir dayanışma içerisinde olmamız lazım. Gazetecilerin, örgütlenerek gücünü göstermesi gerekiyor" dedi.

Editör: Deniz Ali Tatar