Haber Merkezi - Van Büyükşehir Belediyesi'nde seçimler sonucunda DEM Parti adayı Abdullah Zeydan, %55 oyla seçilmişti. Ancak il seçim kurulu Zeydan'ı, memnu (yasaklı) haklarının geri alınması" üzerine, mazbata alma hakkını elinden aldı ve adaylığını iptal etti. Bunun üzerine %27 oy alarak ikinci olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) adayı Abdulahat Arvas'a başkanlık verildi. Karara tepkiler yağarken, DEM Parti karara karşı çıkmak için protesto çağrısı yaptı.

Olayların yaşandığı Van'da, Parti İl Binası önündeki eylemde polis, Abdullah Zeydan ve beraberindeki DEM Partililere biber gazıyla müdahale etti. Bu olaydan gazeteciler de etkilendi ve polis şiddetine uğradılar. Bunun üzerine Gazeteciler Cemiyeti de bir paylaşım yaptı. 

"Gazetecilik suç değildir" diyen cemiyet, "Gazetecileri korumak devletin görevidir, hatırlatırız" diye ekledi. Gazetecileri Cemiyeti'nden yapılan konu hakkındaki paylaşım ise şu şekilde:

"Gazetecilik suç değildir. #Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen @AbdullahZeydan'ın mazbatasının verilmemesi üzerine başlayan eylemler haberdir ve takip edilmelidir. Haber takibi yapan gazetecilere yönelik polis şiddetine son verilmelidir. #Gazeteci halkın haber alma hakkı için görev yapar. Gazetecileri korumak devletin görevidir, hatırlatırız. #GazeteciyeDokunmayın"

Editör: Haber Merkezi