Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin açıklamasında, "Türkiye'de güvenlik güçlerini ve sivilleri hedef alan yine bir terör olayı gerçekleşmiştir. TUSAŞ’a yapılan bu saldırı, insanlık suçudur. Bu alçakça eylemde hayatını kaybedenlerin acısını tüm ulusumuzla birlikte yürekten paylaşıyoruz. Yaralı olanlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(TUSAŞ'a) Bu alçakça saldırı, Türkiye'nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(TUSAŞ'a) Bu alçakça saldırı, Türkiye'nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir"

Bilgin, terör saldırılarının birliği ve dayanışmayı zayıflatamayacağını vurgulayarak, "Bu tür olaylar karşısında toplumun her kesiminin birlik içinde hareket etmesi son derece önemlidir. Hassas bir dönemden geçiyoruz ve güvenlik önlemlerine azami dikkatin can kurtaracağı asla unutulmamalıdır. Terör, hiçbir etnik kökene, dine veya ideolojiye ait değildir. Bu nedenle, siyasetin ve toplumun tüm kesimlerinin teröre karşı ortak bir tavır alması şarttır" ifadelerini kullandı.

Son olarak, Bilgin, "En kısa sürede olayın aydınlatılmasını ve sorumlularının cezalandırılmasını bekliyoruz. Yaşama hakkı, insanlığın en temel hakkıdır ve bu hakkın korunması için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Teröre karşı ulusça çelikten kale olmalıyız!" diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar