Güncel

Gazeteciler Cemiyeti'nden Akşener'e tepki: "Gazeteciler bu tavra alışmayacak!"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisine eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'le gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin soru soran basın mensubuna tepki gösterdi. Basın meslek örgütlerinden Akşener'in çıkışına karşı art arda açıklamalar geldi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Ankara Şubesi, ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara şubesi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisine soru soran gazeteciye yönelik tavrına tepki gösterdi. Akşener'in çıkışına tepki gösteren Gazeteciler Cemiyeti, "Gazeteciler bu tavra alışmayacak!" şekilde açıklama yaparken TGS "Cevap vermeyi nezaketsizlikle reddetmek soruyu, haberi, gazeteciyi hedef göstermenin bir türüdür" açıklamasında bulundu. ÇGD ise açıklamasında gazetecilerin kamu adına soru sorduklarını vurguladı.

İYİ Parti lideri Akşener, partisinin grup toplantısı sonrası Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Burada, kendisine Sinan Aygün'le gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin soru soran muhabire Akşener, "Bundan sonra görüştüğüm her kişi için 'Acaba izin veriyor musunuz?' diye soracağım size. Ne kadar büyük saygısızlık" ifadelerini kullandı.

Gazeteciler Cemiyeti X hesabından yaptığı açıklamada "TBMM'de siyasetçilerin beğenmedikleri sorularla karşılaşması yeni değil. Yeni olan soru soran meslektaşlarımıza yönelik böylesi tavırların iktidar ya da muhalefetten olsun yaygınlaşması. Kınıyoruz! Gazeteciler bu tavra alışmayacak!" ifadelerine yer verilerek Akşener'e tepki gösterdi.

Akşener'in açıklamasına  ÇGD Ankara Şubesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Siyasetçilerin görevi gazetecilere had bildirmek değildir! Gazetecilerin soru sormasını, kendi siyasi manevraları uğruna engellemeye çalışan parti liderlerine gazetecilerin kamuoyu adına soru sorduğunu tekrar hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

TGS Ankara Şubesi konuya ilişkin, "Gazetecilerin görevidir soru sormak. Kendileri değil, kamu yararı için... Ve yine kamu adına, siyasetçilerden beklenen ise sorulara yanıt vermektir. Cevap vermeyi nezaketsizlikle reddetmek soruyu, haberi, gazeteciyi hedef göstermenin bir türüdür. Vazgeçin!" açıklamasında bulundu. 

"Öfkesi kabul edilebilir değil"
Gazeteci Merve Kılıçoğlu Toprak da sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Sayın Genel Başkan Meral Akşener'e "yaralayıcı, kırıcı, suçlayıcı" hiçbir ifade içermeyen şekilde "Sinan Aygün'le görüşmeniz tartışılıyor, değerlendirmeniz olur mu?" diye sordum. İşim bu, soracağım. Cevap vermeyebilir, geçip gidersiniz. Bu öfke ve tarz kabul edilebilir değil..." yazdı.